Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do voleb v obci Tis na Havlíčkobrodsku jsou podané tři kandidátky. Proběhnou v půlce března

Do komunálních voleb, které se budou v obci Tis na Havlíčkobrodsku konat 16. března, podali zájemci tři kandidátní listiny. Lhůta pro podání kandidátek skončila včera v 16:00, informovala Jana Matýsová z městského úřadu v Havlíčkově Brodě. Ministr vnitra vyhlásil nové volby poté, co tři ze sedmi zvolených zastupitelů rezignovali na svůj mandát. V zastupitelstvu tak zůstalo méně než pět lidí, což zákon nepřipouští.

Kandidátku podalo sdružení, ve kterém je sedm lidí, a dva nezávislí kandidáti, řekla Matýsová. V obci s asi 380 obyvateli budou lidé volit sedmičlenné zastupitelstvo.

V komunálních volbách 5. a 6. října 2018 kandidovalo v obci s 294 lidmi ve voličském seznamu osm lidí na samostatných kandidátkách, na deváté kandidátní listině Sdružení nezávislých kandidátů bylo pět lidí. Do zastupitelstva se dostali čtyři z nich. Uspěli také tři další lidé.

Po odstoupení tří zastupitelů vede obec až do březnových voleb starosta a místostarosta obce zvolení při volbách v roce 2014.

V letošním roce se bude na Vysočině volit do obecních zastupitelstev i v obci Střítež na Žďársku a Ždírec u Havlíčkova Brodu. Volby jsou vyhlášené na 26. ledna. V obou obcích se v říjnu volby vůbec nekonaly, protože tam nebyl dostatečný počet kandidátů. Obce teď řídí správci ustavení ministerstvem vnitra.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky volby, zastupitelstvo, obec, Tis, okres Havlíčkův Brod, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do voleb v obci Tis na Havlíčkobrodsku jsou podané tři kandidátky. Proběhnou v půlce března | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.