Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Tisu na Havlíčkobrodsku budou nové komunální volby. O vedení se rozhodne v březnu

V obci Tis na Havlíčkobrodsku se budou konat 16. března 2019 nové komunální volby. Ministr vnitra je vyhlásil poté, co tři ze sedmi zvolených zastupitelů odstoupili. V zastupitelstvu tak zůstalo méně než pět lidí, což zákon nepřipouští, řekla Ivana Schimmerová z krajského úřadu.

V komunálních volbách 5. a 6. října kandidovalo v obci s 294 lidmi ve voličském seznamu osm lidí na samostatných kandidátkách, na deváté kandidátní listině Sdružení nezávislých kandidátů bylo pět lidí. Do zastupitelstva se dostali čtyři z nich. Uspěli také tři další lidé.

 Po odstoupení třech zastupitelů povedou až do březnových voleb starosta a místostarosta obce zvolení při volbách v roce 2014, řekla Schimmerová. 

PSALI JSME: V řadě obcí Vysočiny nebudou volby napínavé. Dvě z nich místo starosty povede ministerstvo 

V příštím roce se bude na Vysočině volit do obecních zastupitelstev i v obci Střítež na Ždársku a Ždírec u Havlíčkova Brodu. V obou obcích se v říjnu volby vůbec nekonaly, protože tam nebyl dostatečný počet kandidátů.  Čas pro podání kandidátek pro volby, které se uskuteční 26. ledna, vyprší 21. listopadu. Prozatím je ve Stříteži podáno pět kandidátních listin a ve Ždírci jedna, řekla Schimmerová.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky komunální volby, zastupitelstvo, obec, vedení, okres Havlíčkův Brod, volby, Kraj Vysočina, Střítež, Ždírec, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Tisu na Havlíčkobrodsku budou nové komunální volby. O vedení se rozhodne v březnu | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.