Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VOLBY 2018: Nejvíc mandátů v Jihlavě bere ANO 2011. Následuje ho Fórum Jihlava a ODS

Je dovoleno a teď už i kompletně sečteno. Vítězem letošních komunálních voleb je v krajském městě ANO 2011, druhé skončilo Fórum Jihlava, třetí je ODS. Vítěz na další čtyři roky bere 10 mandátů. K urnám v Jihlavě přišlo 37,5% voličů.

Voliči v krajském městě mohli vybírat z deseti stran a hnutí, a to ANO 2011, ČSSD, Fórum Jihlava, KSČM, KDU-ČSL, Moravské zemské hnutí, ODS, SPD, Svobodní a Realisté Společně pro Jihlavu, Žijeme Jihlavou.  

Konečné výsledky voleb:

ANO 2011 22.6 %, Fórum Jihlava 18,0 %, ODS 15,2 %, Žijeme Jihlavou! 10,1 %, KSČM 8,5 %, KDU - ČSL 8,1 %, ČSSD 6,8 %, SPD 6,5 %, Svobodní a Realisté Společně pro Jihlavu 4,1 %, Moravské zemské hnutí 0,2 %.

S volbami do obecních zastupitelstev včera a dnes probíhaly také volby do Senátu, neboť horní komora Parlamentu ČR musí být opět o jednu třetinu obměněna. Na Vysočině konkrétně v obvodu 53 Třebíč a 44 Chrudim, tedy v obvodu, pod který spadá i část Havlíčkobrodska. Do druhého kola postupují za obvod 44 Chrudim: Daniel Herman (KDU - ČSL) a Jan Tecl (ODS+STAN+STO). 
Za obvod 53 Třebíč: Hana Žáková (STAN) a Miroslav Michálek (ANO 2011). Druhé kolo senátních voleb proběhne za týden, tedy v pátek 12. a v sobotu 13. října. 

Volby jsme celé odpoledne sledovali aktuálně. Průběžné výsledky a ohlasy z volebních štábů si můžete připomenout ZDE.

Foto Jan Luxík

Štítky volby, zastupitelstvo, Senát, volební místnost, volič, sčítání, výsledky, Jihlava, ODS, ANO 2011, KDU-ČSL, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, ČSSD, KSČM, Svoboda a přímá demokracie, Moravské zemské hnutí, Senát Parlamentu ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2018: Nejvíc mandátů v Jihlavě bere ANO 2011. Následuje ho Fórum Jihlava a ODS | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.