Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Češky Kolocová a Kvapilová vyhrály beachvolejbalový turnaj CEV Masters v Pelhřimově

Beachvolejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou vyhrály v Pelhřimově evropský halový turnaj Masters. Podporu domácího prostředí využily také ve finále proti Lotyškám Tině Graudinové s Anastasijí Kravčenokovou, které porazily i díky sedmi esům 21:8 a 23:21.

České hráčky, nasazené jako trojky, dnes nejprve přehrály v semifinále 21:16 a 21:14 finský pár Taru Lahtiová, Anniina Parkkinenová. Výbornou formu pak prodaly i v boji o zlato a na evropské scéně zaznamenaly druhý nejlepší výsledek po loňském stříbru na mistrovství Evropy v lotyšské Jurmale.

„Chtěly jsme, aby naše výkonnost gradovala ve finále a to se povedlo. Za ten výsledek může i trenér. Vybral správnou taktiku, všechno nám vycházelo. Navíc jsme bránily opravdu dobře,“ uvedla Kvapilová na svazovém webu. „Měly jsme takovou taktiku, že z těžších pozic jsme se snažily balony nerotovat, ale naopak je zatlačit plachtou. Je to sice náročné zahrát, ale pro soupeřky je to ještě těžší čapnout v poli,“ popsala Kolocová.

Kolocová s Kvapilovou zahájily turnaj v pelhřimovském areálu Beachwell porážkou ve skupině, dalších pět zápasů už vyhrály včetně čtvrtfinále nad jedničkami Markétou Nausch Slukovou s Barborou Hermannovou. „První zápas jsme dostaly za vyučenou, že to nepůjde samo. Od té doby hrajeme v každém dalším zápase líp a líp,“ řekla Kvapilová před finálovým duelem, který ovládly díky výbornému servisu i obraně za 34 minut.

Mužskou soutěž vyhráli pátí nasazení Nizozemci Alexander Brouwer s Robertem Meeuwsenem. Mistři světa z roku 2013 porazili ve finálové bitvě polské turnajové jedničky Piotra Kantora a Bartosze Losiaka 24:22 a 22:20.

Autoři | Foto Facebook Kolocová & Kvapilová - Czech Beachvolleyball Team

Štítky Michala Frank, Kristýna Kolocová, Pelhřimov, Taru Lahti, Anniina Parkkinen, Evropa, Alexander Brouwer, Markéta Nausch Sluková, Barbora Hermannová, Piotr Kantor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češky Kolocová a Kvapilová vyhrály beachvolejbalový turnaj CEV Masters v Pelhřimově | Míčové sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.