Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Handicapovaní plavci z jihlavského klubu Vodomílek si z mezinárodních závodů přivezli pět medailí

Plavci jihlavského klubu Vodomílek zaznamenali vynikající výsledky na Letních evropských hrách handicapované mládeže, které se konaly v polovině června v Brně. Kromě pěti cenných kovů si všichni odvezli i nezapomenutelné zážitky na tamní atmosféru.

Osmý ročník Letních evropských her handicapované mládeže se pod názvem Emil Open uskutečnil ve dnech 12. – 16. června 2019.

Celé akce se zúčastnilo přes pět set handicapovaných sportovců ze sedmnácti zemí, kteří své síly mohli poměřit nejen v plavání, ale i v atletice či ve stolním tenise. Posádku Vodomílka tvořilo sedm členů a jak se později ukázalo, jejich vyjížďka do Brna nebyla jen pouhým výletem, ale pořádným sběrem cenných kovů. Kromě medailí si jihlavští odvezli spoustu zážitků a na brněnskou atmosféru budou ještě dlouho vzpomínat.

Medailemi byli za své výkony oceněni všichni naši plavci: Magda Vaňková (1. místo – 50 m prsa), Jan Bajer (2. místo – 50 m prsa), Jan Brychta (2. místo – 50 m volný způsob, 2. místo – 50 m prsa) a Martin Císař (2. místo – 50 m volný způsob).

SK Vodomílek poskytuje tělesně postiženým lidem možnost zaplavat si pravidelně v bazénu, bezpečně pod dozorem asistenta a trenéra. Těm plavcům, kteří mají zájem a potřebné schopnosti, umožní sportovní trénink a účast na závodech tělesně postižených. Závodníci pak soutěží na všech olympijských tratích rozděleni podle svého zdravotního stavu do deseti kategorií.

Vznik klubu byl inspirován KONTAKTEM bB. Rozjezd programu čerpal z unikátní metody KONEV čtyřnásobného paralympijského vítěze Martina Kováře a jeho trenéra Jana Nevrkly. Tato originální metodika je založena na individuálním přístupu instruktorů k plavcům. KONTAKT bB realizoval prvotní školení dnešních pracovníků SK Vodomílek a dobrovolníkům klubu je umožňována praxe a zapojení do školícího programu KONTAKTU bB.

Foto SK Vodomílek | Zdroj SK Vodomílek

Štítky SK Vodomílek, plavání, handicapovaní, plavec, Brno, olympijské hry, paralympijské hry, Jan Brychta, Martin Kovář

Handicapovaní plavci z jihlavského klubu Vodomílek si z mezinárodních závodů přivezli pět medailí | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.