Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Havlíčkův Brod se topil v softbalové radosti, česká reprezentace postoupila do play-off mistrovství světa

Čeští softbalisté si zahrají na domácím mistrovství světa play off. V rozhodujícím utkání základní skupiny porazili v Havlíčkově Brodu Kubu 5:4 díky homerunu Marka Malého z dohrávky poslední směny. Ve čtvrtfinále svěřenci kouče Tomáše Kusého v pátek v Praze vyzvou od 19:30 Kanadu.

„Bylo to neskutečný, takový příběh někdo by těžko napsal. Jsem rád, že jsme to zvládli, pro český softbal je to velké vítězství,“ zhodnotil utkání trenér pálky Jaroslav Korčák v České televizi. „Jsem hrdý, že hrajeme play off,“ dodal.

Češi utkání homerunem i začali. V první směně vyrovnal na 1:1 tvrdým odpalem za plot Václav Svoboda. Domácí tým se zlepšil v útoku a soupeře dokázal zatlačit do úzkých, což se projevilo v páté směně. Češi naplnili mety, soupeřům nepomohlo dvojí střídání nadhazovače a Michal Kolůch stáhl odpalem dva body - 3:1.

Nadějné vedení se ztenčilo v šesté směně, kdy se do nadhozu Michala Holobrádka opřel Roger Rosete a homerunem snížil na 2:3. Čechům nevyšel ani začátek poslední sedmé směny a po ráně Reinera Very náhle ztráceli 3:4.

Měli ale ještě dohrávku, kterou zvládli výtečně. Kapitán David Mertl trpělivě vystál metu a Malý po dvou strikách ten třetí nekompromisně napálil za bariéru. „Šel jsem na pálku s tím, že je potřeba posunut běžce do skórovací pozice. Nakonec to dopadlo takto. Tohle je sen pro všechny pálkaře, zakončit utkání walk-off homerunem,“ řekl pravý vnější polař Malý na facebooku České softballové asociace.

Ve čtvrtfinále budou Češi outsidery. Favorizovaná Kanada převálcovala ve skupině B všechny soupeře a po sedmi zápasech měla skóre 47:7. V dalších čtvrtfinále se utkají Japonci s Venezuelou, pikantní souboj slibuje duel obhájců titulu Novozélanďanů s Australany a Argentinci hrají s USA.

 

Foto Facebook / Czech Softball | Zdroj ČTK

Štítky softbal, muži, svět, Havlíčkův Brod, čtvrtfinále, Kanada, Praha, mistrovství světa, Česká televize, Václav Svoboda, Česká softballová asociace, USA, Venezuela

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkův Brod se topil v softbalové radosti, česká reprezentace postoupila do play-off mistrovství světa | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.