Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rezerva SK Jihlava se vrátila moravský trůn, finále proti Malenovicím ovládla 3:1 na zápasy

Druhý finálový víkend mohl přinést rozuzlení celé sezóny 2. ligy ve skupině Morava Jih, neboť byl stav série mezi SK a Melenovicemi 1:1. A také k tomu nakonec došlo, neboť jihlavský tým ovládl před vynikající diváckou kulisou oba zápasy a po roční odmlce může slavit

V sobotní den se hrál klíčový třetí zápas o to, který z týmů si vybojuje ve finálové sérii matchball. A lépe do zápasu vlétli domácí hráči SK, kteří „Čamlíky“ zaskočili aktivní hrou. Ta jim nakonec přinesla pohodlné vedení 3:0 po sedmi minutách hry. Hosté se však ještě do pauzy dostali zpátky do zápasu snížením na 3:1.

Ve druhé třetině byl zápas rozkouskovaný řadou vyloučení, přesto se hrálo stejně jako předcházející víkend ve vysokém tempu. V této fázi hry byli hosté lepším týmem, jenže do tříbrankového vedení šla domácí Jihlava. Na začátku třetí třetiny Malenovice přece jen našli recept na brankáře Humlíčka a po trefách Nohala a Hladkého to rázem bylo pouze o branku.

Následně byl zápas poněkolikáté přerušen po oslavách hostujícího kotle, jehož dýmovnice zahalily celé hřiště. Tato delší pauza domácím prospěla, protože hned na to úřadoval ve formě hrající Střecha, který zkompletoval hattrick a nasměroval svůj tým k důležité výhře. Tu sice ještě zdramatizovaly čtyři minuty před koncem Malenovice, jenže rychlá odpověď SK odrazila nápor hostů.

SK Jihlava “B“ – HBC Malenovice 7:4 (3:1, 1:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 4. Koch (Apeltauer), 6. Zeman (Harasim, Střecha), 7. Harasim, 30. Střecha (Koch), 38. Střecha (Koch), 39. Střecha (Harasim), 42. Apeltauer (Střecha) – 9. Brázdil (Hladký), 33. Nohal (Havlík), 35. Hladký (Skyba), 41. Machálek (Novák).

 

Překvapivý finalista byl velmi blízko k titulu, ale Malenovice naskočily do utkání s jasným odhodláním vrátit sérii zpět do Lopík arény. A také že tomu šli hosté naproti, když ve čtvrté minutě využil početní výhodu Hladký. Jihlava se z inkasované branky rychle oklepala, když o dvě minuty později srovnal krok Střecha. Před přestávkou se pak z dorážky prosadil Apeltauer a rázem se role obou týmy otočily.

V prostředním dějství si Malenovice vytvořily místy enormní tlak, jenže houževnatá Jihlava v čele s brankářem Humlíčkem odolávala a s velkou obětavostí zastavovala hostující šance. Rána pro hosty přišla těsně před druhou pauzou, kdy se po buly prosadil svižným příklepem Pošvic.

Závěrečné dějství hrál tým SK takticky, nikam se příliš nehrnul a čekal na své příležitosti. Té se po odolání velkého tlaku nakonec dočkal, když po protiútoku pečetil vítězství SK Střecha. Utkání a závěrečný ceremoniál sledovala famózní kulisa 133 diváků, což je rekordní návštěvnost 2. ligy!

SK Jihlava “B“ – HBC Malenovice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Střecha (Koch), 10. Apeltauer (Střecha), 30. Pošvic (Policar), 43. Střecha (Zeman) – 4. Hladký (Hruboš).

Jihlava: Humlíček (Bártů) – Zbořil, Jiskra, Harasim, Koch, Vala, Anděl, Hrbáč, Mareš, Dolejší – Koudelka, Zápotočný, Král “C“ – Apeltauer, Zeman, Střecha – Policar, Herman, Smutný – Pošvic, Tomek, Fatrdla. Trenéři: Fejt, Pleško, Křivan.

Malenovice: Zálešák (Polišenský) – Novák, Skyba, Březík, Mikl, Vingárek, Langer, Lečbych – Hladký, Mahdal, Nohal – Šimíček, Havlík, Hruboš – Machálek, Brázdil, Košatka – Huťka, Eibensteiner, Opavský. Trenér: Bubrinka.

 

Béčko Jihlavy tak oplatilo soupeři loňský finálový výsledek a po roční odmlce se vrátilo zpět na Moravský hokejbalový trůn. Přitom s tímto tažením SK jistě nikdo nepočítal. Favority soutěže byly celky Malenovic, Flyers a Hodonína. Přesto nakonec slaví po základní části 4. celek tabulky, který dokázal, že papírové předpoklady se ve vyřazovacích bojích mažou.

Oba týmy pak zaslouží velkou pochvalu za předvedenou hru ve finálové sérii, která byla také ze strany fanoušků oslavou našeho sportu.

Bronzové medaile pak na nedělním ceremoniálu převzali hráči HBC Flyers Jihlava.

Foto Lenka Hrubošová | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, hokejbal, druhá liga, play-off, HC Dukla Jihlava, Morava, Philadelphia Flyers

Rezerva SK Jihlava se vrátila moravský trůn, finále proti Malenovicím ovládla 3:1 na zápasy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.