Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Druholigové finále je po dvou zápasech vyrovnané, béčko SK Jihlava urvalo v Malenovicích jednu výhru

Na jihu Moravy se o víkendu naplno rozběhla finálová série druhé hokejbalové ligy. Favorizované Malenovice, druhý tým základní části, hostil celek SK Jihlava „B“, jenž postoupil do finále ze čtvrtého místa. Po dvou vyrovnaných utkáních je stav série 1:1.

Opatrný zápas z obou stran, kde největší šance obou celků vykryli skvělí brankáři. Změna skóre nastala až ve 25. minutě, kdy od modré napřáhl obránce SK Zbořil. Domácí Malenovice odpověděly za pouhé dvě minuty po dorážce útočníka Hruboše.

Skóre zápasu pak otočil ve třetí třetině k radosti zaplněného domácího publika Hladký a zdálo se, že „čamlíci“ míří za prvním finálovým bodem. Jenže Jihlava se nevzdala a tři minuty před koncem se díky Apeltauerově pohotovosti na brankové čáře dostala zpátky do hry.

Prodloužení příliš hokejbalové krásy nenabídlo. Oba týmy hrály nadoraz, bojovaly s letním počasím a už jim viditelně docházely síly. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich bylo po páté sérii skóre 1:1, a tak došlo na náhlou smrt. V té rozhodl o cenné výhře SK útočník Střecha.

HBC Malenovice – SK Jihlava “B“ 2:3 sn. (0:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 27. Hruboš (Svozil, Machálek), 36. Hladký (Šimíček, Novák) – 25. Zbořil, 42. Apeltauer (Střecha), rozhodující nájezd Střecha.

 

Druhý zápas se hrál v ještě tropičtějším počasí, a tak síly oběma týmům při nastaveném tempu hry rychle ubíraly. Do vedení šel tentokrát domácí tým již v 8. minutě zásluhou produktivního rychlíka Hruboše. Hosté na začátku druhé třetiny zapnuli a výsledkem bylo rychlé otočení výsledku na 1:2. K tomu došlo po brankách Střechy a Policara.

V tomto zápase pak sehrály velkou roli přesilové hry a oslabení. Jihlava v něm totiž záhy inkasovala branku na 2:2 z hole Skyby a o minutu později dostal domácí zpět do vedení šikovnou tečí Eibensteiner. Když se Jihlava nadechovala k vyrování, tak po velkém tlaku přišla ledová sprcha v podobě čtyřminutového dvojnásobného oslabení. To sice SK zuby nehty ubránil, ale domácí nakonec dostal do dvoubrankového vedení chytrou střelou z poza brány Nohal.

Jihlava se dostala ještě jednou zpět do zápasu, když také početní výhodu využil bombou od modré Klíma. Jenže následně Malenovice opět udeřili po brejku Hruboše a zbytek zápasu si již i přes nábor hostů pohlídali. Série se tak nadcházející víkend přesouvá do Jihlavy a to za nerozhodného stavu 1:1. Oba zápasy se pak budou hrát od 16 hodin.

HBC Malenovice – SK Jihlava “B“ 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Hruboš (Skyba, Hladký), 24. Skyba (Langer), 25. Eibensteiner (Langer, Huťka), 38. Nohal (Hladký), 41. Hruboš (Nohal) – 18. Střecha (Apeltauer, Pošvic), 19. Policar (Král, Zeman), 40. Klíma (Střecha).

Malenovice: Zálešák (Polišenský) – Novák “A“, Skyba, Březík “C“, Mikl, Vingárek, Langer, Lečbych – Šimíček, Hladký, Mahdal – Havlík, Hruboš, Nohal – Machálek, Brázdil, Svozil “A“ – Košatka, Huťka, Eibensteiner.

Jihlava: Bártů (druhý zápas Humlíček) – Zbořil, Jiskra, Harasim “A“, Hrbáč, Koch, Dolejší, Klíma - Policar, Zeman, Král “C“ – Herman, Apeltauer, Střecha – Mareš, Smutný, Pošvic.

Foto Lenka Hrubošová | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, hokejbal, druhá liga, play-off, FC Vysočina Jihlava, finále, Morava

Druholigové finále je po dvou zápasech vyrovnané, béčko SK Jihlava urvalo v Malenovicích jednu výhru | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.