Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bude nedělní zápas klíčem pro play-off? Gladiátoři hrají naposledy doma, hostí brněnské Sígrs

Nejvyšší česká liga amerického fotbalu se pomalu přesouvá do druhé poloviny a začíná opravdová bitva o postup do playoff. Prvním takovým zápasem a zároveň posledním domácím bude nedělní duel Vysočiny Gladiators s brněnskými Sígrs. Zápas na stadionu v Jiráskově ulici začíná v 15:45.

Gladiators minulou sobotu poprvé okusili hořkost porážky, ale byli to právě Sígrs, kteří byli krůček od toho, aby Vysočina prohrála již v úvodním ligovém zápase. Z přítomných hráčů a trenérů na tento zápas asi nikdo jen tak nezapomene, protože obrat, který se nováčkovi v Paddock lize povedl, byl mimořádný.

Sígrs získali v úvodu zápasu velký náskok a dlouho to vypadalo, že si ho udrží a nedovolí hostům žádné překvapení. Když se ale ve třetí a především ve čtvrté čtvrtině začaly kupit body v kolonce hosté, schylovalo se k dramatickému konci. Když minutu před koncem kicker Kodým potvrdil TD úspěšným extra pointem a Gladiators poprvé v zápase vedli (50:49), nikdo na lavičce hostů nepochyboval o tom, že se jim ve vstupu do ročníku 2019 povedl opravdu nečekaný kousek.

O měsíc později se tyto dva týmy potkávají za úplně jiných podmínek. Gladiators k překvapivé výhře přidali další tři a jejich jízdu zastavili až favorizovaní Lions. Sígrs se s třemi výhrami a třemi porážkami nachází uprostřed tabulky, když uspěli proti slabším týmům Paddock ligy, ale nedokázali zaskočit hlavní favority. Postupové pozice tak ve skupině Východ zůstávají otevřené a právě tento duel ukáže, který tým bude ke své záchraně potřebovat úspěch v odvetě s ostravskými Steelers.

Jak už je to v sezóně 2019 zvykem, fanoušci se mohou těšit na vystoupení produktivních útoků. Gladiátoská offense pod vedení QB Langforda si sice proti Lions vybrala slabší chvilku, ale i tak stále patří k tomu nejlepšímu, co lze letos na hřištích pozorovat. Útok Sígrs, vedený QB Geislerem, také podává slušné výkony, které však poněkud kaboní nulový zápis v deštivém zápase proti Steelers.

Už samotný fakt, že první letošní setkání předvedlo 99 bodů, svědčí o tom, že i v neděli nebude o touchdowny nouze. Obrany obou celků předvádí proměnlivé výkony. Proti týmům s českými quarterbacky dominují a proti těm s americkými slaví každý drive, který se jím povede zastavit. I ve vzájemné odvetě to budou právě obrany, na které bude v přípravě upřena zvýšená pozornost. Povede se Sígrs zastavit Langforda a spol.? Dokáží Gladiators zpomalit talentovaného Geislera?

Zápas Gladiators se Sígrs zakončí sérii pěti domácích zápasů v Jihlavě. Poslední utkání s Lions přilákalo na stadion FC Vysočina přes tisícovku diváků a nabídlo parádní sportovní atmosféru. Organizátoři v řadách Vysočiny vyhlašují fanouškovskou pohotovost! Vždyť právě tento zápas může napovědět o tom, jestli Gladiators postoupí do vyzařovacích bojů, a jestli mají šanci na to, aby semifinále hostovali právě oni v Jihlavě. Přijď tedy podpořit domácí tým a pomoz Gladiators na cestě do Czech Bowlu!

Těšit se můžete na kvalitní fotbal, zajímavé občerstvení, soutěže, Prague Stars Cheerleaders a komentátora, který tě celým zápasem provede.

Foto Facebook / Vysočina Gladiators | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Paddock liga, Kraj Vysočina, FC Vysočina Jihlava, Czech Bowl

Bude nedělní zápas klíčem pro play-off? Gladiátoři hrají naposledy doma, hostí brněnské Sígrs | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.