Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Druholigové semifinále ve znamení jihlavského derby. První zápas vyzněl pro rezervu SK Jihlava

Druholigové hokejbalové semifinále svedlo dohromady dva jihlavské týmy – SK Jihlava "B" a Flyers. První zápas se odehrál v neděli a vyšel lépe prvně jmenovanému týmu, který svého rivala porazil 3:1. Série bude pokračovat o víkendu.

Vítěz základní části HBC Flyers vyzval v ostře sledovaném městském derby svého rivala z SK. Divácky atraktivní zápas s pořadovým číslem 24 se také nesl překvapivě v útočném duchu, kdy hráli prim především oba brankáři. Na jedné straně čaroval Milfajt, na druhé přiváděl pro změnu soupeře k šílenství Humlíček.

Vyrovnaný zápas měl nakonec zlomový moment uprostřed zápasu, kdy zkušení Flyers inkasovali při vlastní dvojnásobné přesilovce. Když se následně SK dokázalo dostat na začátku třetí třetiny do dvoubrankového vedení, svůj těžce vydřený náskok si pohlídalo až do závěrečné sirény.

Zaplněné jihlavské hlediště pak bouřlivým potleskem ocenilo oba týmy za předvedenou hru. Flyers je tak v roli favorita v těžké situaci, když již nesmí klopýtnout. Nadcházející víkend se tak dá očekávat opět pořádná bitva, která na Vysočině přiláká stovku fanoušků.

HBC Flyers Jihlava – SK Jihlava “B“ 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Homola (Brázda) – 20. Apeltauer (Pošvic), 22. Mandát, 34. Mandát (Fatrdla).

Rozhodčí: Ščudla, Komárek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 32:41. Diváci: 90.

Flyers: Milfajt – Kourek “C“, Zelený, Homola, Dlabaja, Schlögl, Volf – Brázda, Jobák, Mejzlík “A“ – Souček “A“, Rezek, Pospíchal – Kučera, Lorenc, Lichtengerg – Machala.

SK: Humlíček (Bártů) – Anděl, Zbořil, Harasim, Fatrdla, Jiskra, Koch – Koudelka, Zápotočný “A“, Král “C“ – Pošvic, Mandát, Apeltauer – Policar, Zeman, Smutný.

Foto Ladislav Jonák | Zdroj SK Jihlava

Štítky Jihlava, hokejbal, SK Jihlava, Flyers Jihlava, Philadelphia Flyers, semifinále, HC Dukla Jihlava

Druholigové semifinále ve znamení jihlavského derby. První zápas vyzněl pro rezervu SK Jihlava | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.