Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Devátý ročník Jihlavské 24 MTB ovládl Martin Palásek, najel téměř 430 kilometrů

Absolutním vítězem letošního devátého ročníku čtyřiadvacetihodinového závodu horských kol v Jihlavě se stal Martin Palásek před Radkem Musilem a Jiřím Čáslavou. Palásek dokázal ujet 51 kol měřících přes osm kilometrů. S celkovou délkou 428,4 kilometru ale rekord závodu z roku 2016 nepokořil. Tehdy dokázal Tomáš Kozák ujet 442 kilometrů.

Palásek z týmu Exposped jel jihlavský závod letos pošesté. „Poprvé u nás byl v roce 2014. Závod tehdy propršel a museli jsme ho předčasně ukončit. Přesto ho závodění tak nadchlo, že už dokázal vyhrát ve své kategorii a dnes se stal absolutním vítězem,“ řekl Jiří Holoubek, ředitel závodu.

Kompletní výsledky závodu naleznete ZDE.

Závod Jihlavská 24 MTB je součástí Československého seriálu 24 hodin MTB. V Jihlavě se jezdí od roku 2011. Už třikrát byl také mistrovstvím České republiky na 12 a 24 hodin. Naposledy loni, kdy se stal absolutním vítězem Martin Hovanec. Letos Hovanec vyhrál svoji kategorii do 39 let a v absolutním pořadí byl s odjetými 46 koly čtvrtý.

Nejstarší mezi 246 závodníky jihlavského závodu byl Zdeněk Kříž z Třeště, který se narodil v roce 1947. „Je to tradičně nejstarší závodník už asi čtyři roky za sebou. Každý rok říkal, že jede naposled. Letos mu bude 72 a už to neříká,“ uvedl Holoubek. Kříž dokázal v závodu, který oficiálně skončil dnes v poledne, ujet 16 kol. Najel přes 134 kilometrů.

Závod má podle Holoubka pravidelně i zahraniční účastníky –  Slováky, Němce nebo Rakušany. Jeho trasa prochází historickým městským centrem, zatímco jinde se závodí v přírodě. Závodní okruh s převýšením 180 metrů vede městským parkem Heulos, Březinovými sady ke Staré plovárně a zpátky ulicemi města a přes centrální Masarykovo náměstí. Závodníci jezdí po zpevněných cestách, asfaltu i žulové dlažbě. „Trať je stále stejná, jsme limitovaní tím, že nesmíme křížit hlavní dopravní tahy,“ řekl Holoubek. Okruh měří 8,4 kilometru.

 

Foto Tomáš Kaser | Zdroj ČTK

Štítky Jihlavská 24 MTB, cyklistika, horská kola, závod, Jihlava, Radek Musil, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devátý ročník Jihlavské 24 MTB ovládl Martin Palásek, najel téměř 430 kilometrů | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.