Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gladiátoři ovládli další přestřelku a dál zůstávají suverénní. Plzeňské Patriots porazili 45:37

Vítězná série Gladiators v Paddock lize se nezastavila ani ve čtvrtém zápase. Vysočinu opět podržel produktivní útok a plzeňští Patriots museli přijmout porážku 45:37. Gladiators si tak upevnili průběžnou první příčku východní skupiny nejvyšší soutěže amerického fotbalu.

Podobně jak tomu bylo před týdnem proti brněnským Alligators, nastartovali Gladiátoři útočné motory hned na začátku. Po necelých třech minutách hry našel Reggie Langford precizní přihrávkou Joshe Purdieho a domácí rychle vedli. O chvíli později sice Plzeň zachytila interception, ale bylo to vysloveně Pyrrhovo vítězství, z následující akce totiž Gladiátoři zaznamenali safety - 9:0. Vzápětí se silovým během prosadil Jan Dunovský a vypadalo to exhibici.

To však rezolutně odmítl plzeňský Ryan Pahos, který krásným během snížil na 16:7. Do konce první čtvrtiny ještě došlo k bodovým na obou stranách hřiště. Náskok Gladiátorů zvýšil povedeným catchem David Calta, hosté však kontrolovali taktéž pasovým touchdownem, který zachytil Jakub Rada - 23:14. Ve druhé části hry bodů ubylo, hosté zaznamenali tři body field goalem, Vysočina odpověděla americkou spoluprací Langford - Purdie, která znamenala poločasové vedení 30:17.

Patriots se přes přestávku zkonsolidovali útoku Vysočiny toho ve třetí čtvrtině příliš nedovolili, bodově vlastně vůbec nic. Sami si naopak připsali další bodovou akci na ose Pahos - Martin Loukota a zápletku bylo do posledního dějství postaráno.

Gladiátoři se však nenechali zneklidnit, Jan Dunovský dalším běhovým touchdownem upravil na 38:24. O dvě minuty později si na krátkou přihrávku Pahose počkal Rada, Purdie však po Langfordově pasu zkopletoval touchdownový hattrick. Patrioti dokázali regovat v závěru dalším během Pahose, více však s výsledkem nesvedli.    

Vysočina Gladiators - Pilsen Patriots 45:37 (23:14, 7:3, 0:7, 15:3)

 

Foto Facebook / Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Paddock liga, Kraj Vysočina, Jan Dunovský, Jakub Rada, Plzeň

Gladiátoři ovládli další přestřelku a dál zůstávají suverénní. Plzeňské Patriots porazili 45:37 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.