Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ze závodů handicapovaných si plavci z jihlavského klubu Vodomílek přivezli řadu medailí

Handicapovaní plavci jihlavského klubu SK Vodomílek zaznamenali na posledních závodech v Jindřichově Hradci doslova medailové žně. Hned deset z nich výrazně promluvilo do pořadí na čelních pozicích. Odměnou nebyly závodníkům jen cenné kovy, ale i nádherná atmosféra, která plavecké soutěže provázela.

Tradiční plavecké závody handicapovaných v Jindřichově Hradci proběhly v sobotu 13. dubna. V tomto jihočeském městě bývají závody vždy tematicky laděné, letos padla volba na "divoký západ" a byla to trefa do černého. „Díky této stylizaci jsou závody v Jindřichově Hradci jedny z nejkrásnějších v průběhu roku, mají to vždy krásně udělané,“ chválí Lucie Bouchnerová, která v klubu Vodomílek pravidelně pomáhá.

Samotných závodů se kromě Jihlavanů účastnili plavci z Kutné Hory, Prahy, Ostravy a z pořádajícího klubu SK Kapři Jindřichův Hradec. Nejvíce medailí z reprezentantů klubu Vodomílek si přivezla Magdička Vaňková (zlatá za 50 m VZ, stříbrná 50 m Z a bronzová 50 m P), dále pak zazářil Martin Císař (zlatá 50 m VZ, stříbrná 50 m Z, bronzová 50 m P), Honza Bajer (zlatá 50 m VZ, stříbrná 50 m Z a bronzová 50 m P) nebo Vašek Havel (zlatá 50 m VZ, stříbrná 50 m Z a bronzová 50 m P).

Honza Brychta dále vybojoval zlatou medaili na 50 m VZ ve své rozplavbě, Jarda Kváš zvítězil ve své rozplavbě na 50 m VZ, Matěj Matoušek byl první na 50 m VZ a 50 m Z, Dan Skořepa si přivezl zlatou medaili ve své kategorii na 50 m VZ a bronzovou medaili na 50 m P, stejně jako Jindřiška Veselá ve své rozplavbě.

Veliká gratulace patří i nejmladší závodnici, Karolínce Hájkové, která skončila na 5. místě při plavbě s asistentem na 50 m VZ. Její snaha byla však oceněna zlatou medailí. „Vyhlášení výsledků probíhalo v nádherné indiánské atmosféře s bohatým kovbojským programem a musím říct, že se všem tyto závody moc líbily,“ nešetří s komplimenty Lada Kořínková, předsedkyně SK Vodomílek.

SK Vodomílek poskytuje tělesně postiženým lidem možnost zaplavat si pravidelně v bazénu, bezpečně pod dozorem asistenta a trenéra. Těm plavcům, kteří mají zájem a potřebné schopnosti, umožní sportovní trénink a účast na závodech tělesně postižených. Závodníci pak soutěží na všech olympijských tratích rozděleni podle svého zdravotního stavu do deseti kategorií.

Vznik klubu byl inspirován KONTAKTEM bB. Rozjezd programu čerpal z unikátní metody KONEV čtyřnásobného paralympijského vítěze Martina Kováře a jeho trenéra Jana Nevrkly. Tato originální metodika je založena na individuálním přístupu instruktorů k plavcům. KONTAKT bB realizoval prvotní školení dnešních pracovníků SK Vodomílek a dobrovolníkům klubu je umožňována praxe a zapojení do školícího programu KONTAKTU bB.

Foto SK Vodomílek | Zdroj SK Vodomílek

Štítky SK Vodomílek, plavání, handicapovaní, plavec, Jindřichův Hradec, zlatá medaile, olympijské hry, paralympijské hry, Praha, Martin Kovář, Ostrava, Kutná Hora

Ze závodů handicapovaných si plavci z jihlavského klubu Vodomílek přivezli řadu medailí | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.