Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysočina Gladiators dál válcují Paddock ligu. Nad brněnskými Alligators vyhráli 43:7

, aktualizováno 27. dubna 2019, 19:55

Gladiátoři zůstávají na vítězné vlně, uspěli totiž i ve třetím zápase Paddock ligy. V utkání, které bylo přenášeno televizními kamerami, měli Gladiátoři navrch jak v útoku, tak v obraně. A nad brněnskými Alligators si připsali přesvědčivou výhru 43:7. I nadále tak vévodí části nejvyšší české soutěže.

Domácí v prvním poločase připomínali ofenzivní uragán. Hned v prvním drivu našel Reggie Langford dalekonosným pasem Joshe Purdieho a umožnil domácím fanouškům poprvé se zaradovat. Gladiátorům výborně fungovala i obrana. Po interception byl útok opět ve výhodné pozici, a tak Langford našel v end zóně pro změnu Davida Caltu. Když kromě dvou extra pointů zařídil další tři body field goalem Petr Kodým, svítilo po první čtvrtině na tabuli 17:0.

V demontáži brněnské obrany pokračovala Vysočina i ve druhé části hry. Přibližně v její polovině pak Langford našel opět spolehlivého Caltu a před přestávkou stihl americký quarterback ješte jeden běhový touchdown - 31:0. „Chtěli jsme kontrolovat hru a hrát rychle, náš gameplan fungoval,“ pochvaloval si Ondřej Paulus, trenér domácího celku.

Po obrátce útočná mašina Gladiátorů přece jen polevila a Alligators se konečně dostali do hry. Výsledkem toho byl bodový pas Tomáše Fortelného na Jaroslava Doležala. Ve třetím dějství ofenzíva domácích nebodovala. 

Jakékoli pochybnosti o tom, kdo dneska bude brát vítězství, Gladiators velice rychle utnuli. Opět pomohla obrana, po fumblu měl před sebou Langford už jen krátké hřiště a dopřál touchdown i Ondřeji Pavlasovi, náhradnímu quarterbackovi, který se převtělelil do zručného receivera. Poslední bodová akce šla po osvědčené ose Langford - Calta, který tak upravil na konečných 43:7. „Druhou polovinu už jsme hráli trochu pomaleji a dbali na time management, v tom jsme se poučili ze zápase se Steelers,“ poznamenal Paulus.

Kromě útoku si jeho pochvalu vysloužila i defenzíva. „Obrana po dvou těžkých zápasech fungovala velice dobře. Celkově jsem naprosto spokojen.“  Gladiators se mezi elitou zabydleli hodně rychle, zůstávají však i nadále pokorní. „Stále se učíme z každého zápasu, pokud ho ale vyhrajeme, je to jako sen. To nejdůležitější nás však ještě čeká“ uzavřel lodivod Gladiátorů. 

Vysočina Gladiators - Brno Alligators 43:7 (17:0, 14:0, 0:7, 12:0)

Body: D. Calta 18, Kodým 7, Purdie, Langford a Pavlas po 6 – Doležal 6, Nestr 1. 

Rozhodčí: Kriesman, Hájek, Frehar, Moravec, Márai, Hameder, Gazdík. Diváci: 658. 
 

Foto Dalibor Mašek

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Alligators, výhra, Paddock liga, Kraj Vysočina, Brno Alligators

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Gladiators dál válcují Paddock ligu. Nad brněnskými Alligators vyhráli 43:7 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.