Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Havlíčkobrodští zápasníci nemají v ČR konkurenci, jsou druhým nejlepším sportovním kolektivem v kraji

Zápasníci trénující pod hlavičkou TJ Jiskra Havlíčkův Brod patří v republikovém měřítku k nejlepším a na domácích soutěžích stěží hledají přemožitele. Loňské úspěchy zápasníků doma i v zahraničí ocenila také odborná porota ankety Sportovec Kraje Vysočina a svými hlasy je posunula na druhé místo mezi sportovními kolektivy hned za házenkáře z Nového Veselí.

Ocenění přivezla zápasníkům do Havlíčkova Brodu náměstkyně hejtmana Jana Fischerová, která si zároveň prohlédla tréninkové zázemí oddílu v tribuně atletického stadionu Na Losích.

„V národních turnajích obsazujeme pravidelně stupně vítězů, a velmi často jsou to příčky nejvyšší. Pokud se chtějí kluci porovnat s konkurencí, musí vycestovat na mezinárodní klání do ciziny,“ popisuje situaci předseda zápasnického oddílu Zdeněk Švec.

Oddíl zápasu v Havlíčkově Brodě čítá kolem 100 členů, a jak říká Zdeněk Švec, nemají o nové zájemce nouzi. „Ve skupině mladších žáků je v současné době 35 dětí a každý rok se nám hlásí dostatek nováčků,“ pochvaluje si Zdeněk Švec, který je sám úspěšným trenérem havlíčkobrodského oddílu i české reprezentace.

Společně se Zdeňkem Švecem si ocenění v krajské anketě o nejlepší sportovce Vysočiny roku 2018 převzali z rovněž Libor Milichovský a Marcel Albini, který nyní soutěží v kategorii juniorů do 130 kg a podle trenéra Švece je velkou nadějí českého zápasnického sportu.

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky zápas, Havlíčkův Brod, Jiskra, Česko, Zdeněk Švec, Kraj Vysočina, Nové Veselí, Jana Fischerová

Havlíčkobrodští zápasníci nemají v ČR konkurenci, jsou druhým nejlepším sportovním kolektivem v kraji | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.