Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

David skolil Goliáše! Gladiators přestříleli Ostravu a jsou v čele východní skupiny Paddock ligy

Další ofenzívní galapředstavení, další výhra. Tato rovnice platila i ve druhém utkání Vysočiny Gladiators v nejvyšší Paddock lize. Ovšem pozor, dnešní triumf 53:48 přišel nad Ostravou Steelers, jedním z největším favoritů. Gladiátorům patří průběžná první příčka ve východní části Paddock ligy.

Před týdnem v Brně nevstoupili Gladiátoři do zápasu optimálně, ale dneska to byl z jejich strany hotový uragán. Skóre rychle otevřel po Langfordově pasu Miroslav Koudela, na jeho touchdown ještě dokázala odpovědět hostující Dominik Dvorský. I dále se Vysočina spoléhala na přesné nahrávky Reggieho Langforda a zručné ruce jeho receiverů. Bylo tomu tak v případě touchdownů Vojtěcha Mašity a dokonce dvou Joshe Purdieho. Po první části hry svítil stav 27:7.

Zběsilá útočná jízda se trochu zastavila ve druhém dějství. Vedení domácích podpořil během Langford, za Ostravu podobným způsobem quarterback Andrew Palazzolo. Do kabin se šlo za poločasového výsledku 33:14.

Ve třetí periodě byly k vidění hned čtyři bodové akce. Nejprve náskok Gladiátorů navýšil passovým touchdownem David Calta, na něj reagovali Steelers body Radka Warchola. Poté se dalekým během blýskl Reggie Langford, který zvýšil na 47:21. Všeobecné nadšení trochu utlumil jen o něco kratším runem Dominik Dvorský a zadělal tak ještě na pořádné drama.

To vyvrcholilo ve čtvrté čtvrtině. Ostrava totiž řádně přitopila pod kotlem a na rozdíl třinácti bodů snižoval opět Dominik Dvorský. Na něj navázal tři minuty před koncem Ondřej Chmela. Kdo si myslel, že následná šestibodová odpověď Gladiátorů, kterou po dalším pasu Langforda zaznamenal Petr Čermák, vnese do koncovky klid, ten se pletl.

Slezané ještě zmobilizovali síly a půl minuty před koncem snížil znovu Chemela, tentokrát to bylo už jen o pět bodů. Víc však domácí nedovolili a v domácím divákům se tak odvděčili mimořádně cennou výhrou nad možná nejsilnějším týmem, kterému kdy čelili.

Vysočina Gladiators - Ostrava Steelers 53:48 (27:7, 6:7, 14:14, 6:20)

Foto Facebook / Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Paddock liga, Ostrava, Ostrava Steelers, Brno, Kraj Vysočina, Petr Čermák, Goliáš

David skolil Goliáše! Gladiators přestříleli Ostravu a jsou v čele východní skupiny Paddock ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.