Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Díky fantastickému obratu slaví Gladiátoři první triumf mezi elitou. Z Brna vezou výhru 50:49

Hráči Vysočina Gladiators dnes dosáhli vpravdě historického výsledku. Hned v premiérovém zápase nejvyšší soutěže - Paddock ligy totiž dokázali ukořistit vítězství, to ne ledajaké. V Brně s místními Sígrs výrazně prohrávali, ale heroickým výkonem strhli zápas na svoji stranu. Zpět na Vysočinu vezou výhru po výsledku 50:49.

Domácí Sígrs nastoupili na nováčka Paddock ligy ve velkém stylu. Po běhu Geislera a Vacenovským chycené přihrávce a následných jednobodových kopech svítilo na výsledkové tabuli 14:0 po první čtvrtině.

Zkraje druhé čtvrtiny zachytil další Geislerův pas Mašlanka a zdálo se, že Vysočina v neděli zaplatí řádnou nováčkovskou daň. A když pak první bodovou akci hostů zaznamenal po Langfordově přihrávce Mašita, Brňané odpověděli dalšími dvěma touchdowny z dílny Hermana a Ambrože. Těsně před poločasem však hostující quarterback Langford doběhl pro další body a možná tím nastartoval velký obrat.

Po přestávce totiž za Vysočinu nastoupil "jiný tým". Po krátkých pasech od Langforda se totiž bodově prosadili Calta a Dunovský a bylo zaděláno na drama. Na rozdíl třinácti bodů však pak Sígrs znovu dostal Mašlanka.

Když na něj navázal Ambrož na začátku čtvrté čtvrtiny, zdálo se, že body nakonec skutečně zůstanou na jihu Moravy. V závěru však vydolovali ze svých fyzických a morálních rezerv rozhodně víc Gladiátoři. Nejprve Čermák v nejdelší bodové akci zápasu zachytil šišku až v endzóně a následně na něj dvěma krátkými běhy navázal tvůrce hry Langford. Když ve všech případech úspěšně touchdowny potvrzoval Kodým, zrodilo se obzvláště sladké vítězství.

Brno Sígrs - Vysočina Gladiators 49:50 (14:0, 21:14, 6:14, 8:22)   

Foto Facebook / Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, první liga, Brno, Kraj Vysočina

Díky fantastickému obratu slaví Gladiátoři první triumf mezi elitou. Z Brna vezou výhru 50:49 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.