Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Judista Lukáš Krpálek opět medailový, na Grand Prix v Antalyi skončil třetí

Judista Lukáš Krpálek při prvním letošním startu vybojoval bronz na Grand Prix v Antalyi. Olympijský vítěz z Ria porazil v závěrečném souboji úřadujícího vicemistra světa Ušangiho Kokauriho z Ázerbájdžánu na ippon.

Jihlavský rodák Lukáš Krpálek, druhý muž světového žebříčku a nejvýše nasazený judista turnaje, ukončil své poslední vystoupení na tureckém tatami po necelých dvou minutách. Když už měl už dvě napomínání, byl aktivní a Kokauriho položil na lopatky v polovině souboje.

Předtím v nejtěžší váhové kategorii nad 100 kg porazil páčením první dva soupeře, Bulhara Ivajla Dimitrova před limitem a Bělorusa Vladislava Těrpického v prodloužení. Ve čtvrtfinále ale prohrál s rumunským obrem Vladutem Simionescem po třech napomenutích.

V opravách pak Krpálek vyřadil po maratonském zápasu ruského rivala Inala Tasojeva, kterého v prodloužení udržel na zádech a oplatil mu porážku z finále říjnového Grand Slamu v Abú Zabí, kde mu podlehl po pouhých pěti sekundách.

Na startu nakonec nebyl avizovaný Teddy Rinner z Francie. Vítězem nejtěžší váhy se stal Roy Meyer z Nizozemska.

Foto Drbna | Zdroj ČTK

Štítky Lukáš Krpálek, judo, Grand Prix, judista, Antalya, Ázerbájdžán, Rio de Janeiro, Grand Slam, Roy Meyer, Francie, Nizozemsko

Judista Lukáš Krpálek opět medailový, na Grand Prix v Antalyi skončil třetí | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.