Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tomu se říká úspěch! Rybníkoví hokejisté z Náměště ovládli mistrovství světa v Kanadě

Skvělá zpráva dorazila před pár hodinami z kanadské provincie Nový Brunšvik, kde se od 14. do 17. února konalo Mistrovství světa v rybníkovém hokeji. Tým z Vysočiny Captains Namest nenašel konkurenta a domů na Vysočinu odváží titul mistrů světa.

Takzvaný rybníkový hokej je oficiální sport, v němž se konají i světové šampionáty a je populární především v Severní Americe.

Hokej na rybníku má svá specifická pravidla. Na plácku o rozměrech zhruba 40x20 metrů nejsou žádní rozhodčí ani klasičtí brankáři.

Zápas hrají dvakrát 15 minut na každé straně vždy čtyři hráči. Góly padají do malé branky, která je široká 1,8 metru a vysoká pouze 25 centimetrů. 

Borci z Náměště přijeli do Kanady ve složení: Jiří Krčál, Martin Pejchal, Mirek Bednář, Ondra Kohút a Petr Lainka. „Je to doma !!!! Jsme mistři světa v rybníkovém hokeji! Děkujeme za podporu,“ poděkovali svým fanouškům Captains Namest na svém facebookovém účtu.

PSALI JSME: Tým Starý pušky ze Žďáru pojede do Kanady na Mistrovství světa v rybníkovém hokeji 

V kanadské provincii Nový Brunšvik, v obci Plaster Rock, Vysočinu reprezentoval ještě jeden tým – Starý Pušky ze Žďáru nad Sázavou, který vyhrál loňské mistrovství světa v Kanadě. Na letošní šampionát se nominovala ještě parta hokejistů První Lajna z Oseku nad Bečvou.  

Foto Captains Namest / Facebook

Štítky rybníkový hokej, šampionát, Kanada, Captains Namest, Mistrovství světa v ledním hokeji, Kraj Vysočina, Mistrovství světa v rybníkovém hokeji, Nový Brunšvik, Severní Amerika, Žďár nad Sázavou, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomu se říká úspěch! Rybníkoví hokejisté z Náměště ovládli mistrovství světa v Kanadě | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.