Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Zlatou lyži do Vysočina Arény dorazí běžci z dvanácti zemí. Začíná se už tenhle pátek

Po předvánočním Světovém poháru biatlonistů bude druhým vrcholem zimní sezony ve Vysočina Aréně hned po novoročních svátcích Zlatá lyže. Závody, kterou jsou součástí kontinentálního OPA Cupu, se uskuteční od 4. do 6. ledna. Na startu budou v kategoriích mužů, žen a juniorů lyžaři z dvanácti zemí.

„S výjimkou běžců, kteří startují na Tour de Ski, se představí kompletní česká reprezentace. To samé platí o většině zahraničních účastníků," uvedl bývalý mistr světa a koordinátor OPA Cupu za Českou republiku Martin Koukal. V Novém Městě bude závodit i nejlepší současný český běžec na lyžích Michal Novák a mezi ženami Sandra Schützová, Tereza Beranová a Petra Hynčicová.

V pátek 4. ledna jsou na programu sprinty, v sobotu se poběží volnou technikou. Klasická část vyvrcholí 6. ledna závodem o Zlatou lyži mužů na 20 kilometrů s hromadným startem.

OPA Cup je druhou nejvyšší soutěží po Světovém poháru. Zlatou lyži čeká už 81. ročník. Loni byla součástí mistrovství republiky a hlavní závody na 15 kilometrů klasicky vyhrál Miroslav Rypl. V juniorských kategoriích půjde o nominaci na mistrovství světa v Lahti.

Autoři | Foto www.martinjaks.cz

Štítky lyžování, běh, Zlatá lyže, lyže, Kraj Vysočina, Vysočina Aréna, Tour de Ski, Martin Koukal, Michal Novák, Česko, Sandra Schützová, Tereza Beranová, Petra Hynčicová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Zlatou lyži do Vysočina Arény dorazí běžci z dvanácti zemí. Začíná se už tenhle pátek | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.