Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Biatlonisté budou z Vysočiny spěchat domů na Vánoce. Dárky kupovali s předstihem

Netradičně až den před vánočními svátky skončí biatlonistům Světový pohár v Novém Městě na Moravě. V neděli tak budou na poslední chvíli spěchat za svými nejbližšími.

Veronika Vítková proto doma s přítelem Markem Lejskem tentokrát ani nepřipraví vánoční výzdobu. „Přijedeme domů pozdě a na Štědrý den se přesouváme k rodině a sedmadvacátého odjíždíme do Obertilliachu na přípravu, takže by to bylo zbytečné a hektické. Užijeme si pohodu doma až později," rozhodla se Veronika Vítková.

Ještě větší kvapík čeká možná Markétu Davidovou. Už v neděli 23. prosince by chtěla slavit Vánoce s otcem. „Doufám, že všechno stihnu," řekla třetí žena z nedávného vytrvalostního závodu v Pokljuce. Pokud by se ale na Vysočině probojovala do nedělního závodu s hromadným startem, určitě přijede domů až v neděli večer.

Závody Světového poháru se konají od 20. do 23. prosince. Organizátoři vzhledem k dosavadnímu prodeji vstupenek očekávají ve Vysočina Aréně desetitisíce lidí, podobně jako u minulých velkých biatlonových akcí. 

Nejsložitější přesun čeká Egila Gjellanda. Trenér českých biatlonistek bude spěchat na norský venkov. „Není problém. Poletím po závodech," konstatoval s tradičním klidem člen zlaté norské štafety z olympiády v Salt Lake City 2002.

Nejblíž to má Ondřej Moravec

Naopak nejkratší cestu domů absolvuje Ondřej Moravec. S rodinou žije v Letohradu, hodinu a čtvrt vzdáleném od Nového Města. „Takže na tom vydělávám," smál se trojnásobný olympijský medailista ze Soči 2014. Otec dvou dětí už ozdobil i stromeček. „Protože Verča (manželka Veronika) s dětmi tady budou a bylo by to hektické. Asi by se to stihlo, ale Róza (dcera) už se na to taky těšila," řekl Ondřej Moravec.

Stříbrný medailista z olympijského sprintu v Pchjongčchangu Michal Krčmář bere předvánoční termín závodů jako fakt. „Přítěž to není. Pro nás závodníky je spíše důležité být s rodinou, a i kdybychom měli jet čtyřiadvacátého a pak být s rodinou do nového roku, tak ten čas tam je a to je důležitější," dodal Michal Krčmář.

Předvánoční termín závodů všichni znají dlouho, proto i dárky nakupovali s dostatečným předstihem. „Mám je nakoupené, po ségrách a tak," řekla Veronika Vítková. „Už jsem to řešila na podzim," prozradila jednadvacetiletá Markéta Davidová.

Foto www.vysocina-arena.cz | Zdroj ČTK

Štítky biatlon, Světový pohár, Nové Město na Moravě, Vysočina arena, závod, Vánoce, biatlonista, Kraj Vysočina, Veronika Vítková, olympijské hry, rodina, Ondřej Moravec, Markéta Davidová, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biatlonisté budou z Vysočiny spěchat domů na Vánoce. Dárky kupovali s předstihem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.