Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pojďte si zaběhat, než se pustíte do kapra se salátem. Jihlava nabízí dva štědrodenní běhy

Máte už teď hrůzu z toho, jak přes Vánoce zase přiberete? Jednou z možností, jak zrychlit svůj metabolismus před tím vším přejídáním, může být štědrodenní běh. V Jihlavě budou připraveny minimálně dva. Jeden má start je naplánován na pondělí v 10 hodin z areálu letního kina, druhý začíná o hodinu později od Morového sloupu z Masarykova náměstí.

Jako pohodový výběh na Štědrý den prezentují organizátoři běh, který startuje v 10 hodin na jihlavském amfiteátru a přes cyklostezku u Vodního ráje, rybník Borovinku a restauraci U Lyžaře. Trasa skončí na horní stanici sjezdovky na Šacberku. „Není to žádný závod, spíš odpočinek od vánočního stresu a shonu,“ stojí na facebookové stránce události. Běh bude měřit přibližně sedm kilometrů.

Jiní milovníci běhu zase přichystali šestikilometrovou trať, která začíná na jihlavském náměstí u Morového sloupu. Trasa, kterou zvládnou i úplní začátečníci, měří šest kilometrů. A určitě nepoběží „na jeden zátah“. „Poběžíme klidným tempem a určitě si cestou dáme pauzu. Budeme se držet pohromadě a určitě nikomu neutečeme,“ ujišťuje pořadatel běhu Vojtěch Doležal s tím, že každý běží na vlastní nebezpečí a není nutno se někde registrovat.

„Poběžíme za každého počasí a vítězem se stane každý, kdo se akce zúčastní,“ dodává na závěr Vojtěch Doležal.

Foto Jan Luxík

Štítky běh, Vánoce, Štědrý den, trať, Jihlava, U Lyžaře, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojďte si zaběhat, než se pustíte do kapra se salátem. Jihlava nabízí dva štědrodenní běhy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.