Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavské hokejbalové béčko si o víkendu připsalo dvě výhry, jednu z nich v městském derby

Nepovedený podzim hokejbalového béčka SK Jihlava je zažehnán. Jak se začátek druhé ligy hrubě nepovedl, tak jsou poslední výsledky velmi optimistické. O uplynulém víkendu přivezla rezerva SK nejprve dva body z Kyjova, aby o den později v městském derby proti Flyers brala rovnou tři. Pro Flyers to byla třetí prohra v řadě, přesto se stali podzimním mistrem druhé ligy. SK Jihlava "B" nakonec po podzimu obsadí velmi solidní třetí příčku.

SK pak byl v Kyjově dvakrát ve vedení, jenže domácí vždy rychle vyrovnali. Solidní náskok si pak družina z Vysočiny vypracovala ve druhé třetině, po které byl stav 2:5. Jenže domácí nesložili zbraně a díky nedisciplinovanosti jihlavských hokejbalistů měli dostatek příležitostí, jak zápas zvrátit.

To se jim nakonec ve dvojnásobné početní výhodě povedlo pouhých devět vteřin před koncem. Následné prodloužení vítěze nepřineslo, a tak o bodu navíc rozhodly až samostatné nájezdy. V nich se dvakrát prosadil Hlavatý, který tak zkompletoval hattrick a zařídil svým barvám bod navíc.

HBK Kyjov – SK Jihlava “B“ 5:6 sn. (2:2, 0:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Fraňo (Jurásek, Studénka), 12. Jurásek (Studénka, Fraňo), 37. Fiala (Kmenta, Jurásek), 39. Fraňo, 45. Kmenta (Fraňo, Jurásek) – 3. Hlavatý (Apeltauer), 11. Hlavatý, 20. Mareš (Tomek), 23. Anděl, 28. Smutný, rozhodující nájezd Hlavatý.

 

Městské derby s pořadovým číslem 21 přilákalo do hlediště i přes nepříznivé počasí fantastických 70 diváků. Ti mohli takřka po celý zápas sledovat ustavičný tlak SK, který svého odvěkého soupeře a lídra tabulky nečekaně přehrával. Zkušení Flyers se dostali pořádně do hry až ve třetí části, kdy měli za stavu 0:3 k dispozici dvojnásobnou početní výhodu. SK si však nenechal náskok vzít a nakonec dovedl zápas do vítězného konce.

HBC Flyers Jihlava – SK Jihlava “B“ 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 31. Homola (Smutný, Brázda) - 9. Král, 10. Apeltauer (Hlavatý, Hrbáč), 19. Růžička, 39. Hrbáč (Hlavatý).

SK Jihlava: Bártů (Koch) - Anděl "A", Zbořil, Harasim "A", Hrbáč, Jiskra, Mareš, Vala - Koudelka, Zeman, Král "C" - Růžička, Hlavatý, Apeltauer - Herman T., Herman H., Smutný – Tomek, Fatrdla.

„Do letošní sezóny jsme měli hrůzostrašný vstup, kdy jsme čekali na výhru skoro dva měsíce. Nakonec si to však v týmu sedlo a díky šnůře pěti výher jsme se prodrali na třetí příčku. Tabulka je letos nesmírně vyrovnaná a na jaře to bude všechno ještě hodně zajímavé. Pro nás je teď škoda, že bude následovat zimní pauza, protože jsme v posledních týdnech měli formu. Za podzim musím pochválit mladé kluky, kteří k nám přišli z dorostu. Obměna kádru je důležitá a myslím, že jsme se s tím i přes prvotní problémy dobře poprali. Na jaře budeme mít medailové ambice,“ hodnotil kapitán SK Patr Král.

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, Flyers Jihlava, derby, druhá liga, hokejbal, Philadelphia Flyers, podzim, Kyjov, HC Dukla Jihlava, Kraj Vysočina

Jihlavské hokejbalové béčko si o víkendu připsalo dvě výhry, jednu z nich v městském derby | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.