Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Judista Lukáš Krpálek slaví velký úspěch, triumfoval na Grand Prix v mexickém Cancúnu

Judista Lukáš Krpálek triumfoval na Grand Prix v Cancúnu a připsal si už osmnáctou zlatou medaili v seniorských kategoriích na mezinárodních turnajích. Zároveň napravil bodovou ztrátu z nedávného mistrovství světa, kde smolně skončil bez medaile. Do světového žebříčku a olympijské kvalifikace si v Mexiku připsal 700 bodů, jen o dva méně než za páté místo v Baku.

„Odvážím si zlato, což je pro mě obrovský úspěch, a jsem rád, že mám po dlouhé době zase medaili,“ prohlásil Krpálek, který naposledy získal cenný kov v dubnu na mistrovství Evropy, kde rovněž zvítězil. Celkem už má na kontě zlato z olympijských her i mistrovství světa, tři z mistrovství Evropy, dvě z Grand Slamů, tři z Grand Prix a osm z turnajů Světového poháru. „Hlavně jsem si připsal hodně bodů do žebříčku a jsem zas o krok blíže olympiádě,“ dodal.

Krpálek byl ve váze nad 100 kilogramů jako aktuální světová dvojka prvním nasazeným judistou a roli favorita beze zbytku potvrdil. Nejprve za 32 sekund porazil na škrcení Rumuna Mirceu Croitorua, následně slavil za 97 sekund výhru nad Rakušanem Danielem Allerstorferem na držení.

Až v semifinále se nadřel s Rusem Tamerlanem Bašajevem, kterého udolal až v prodloužení. „Moc na něj neumím, ale povedlo se mi ho porazit. Dal jsem do toho všechno, protože jsem moc chtěl do finále a neopakovat Baku,“ uvedl Krpálek.

Ještě těžší zápas ho čekal ve finále proti Kubánci Andymu Grandovi. Soupeř vedl na wazari, ale olympijský vítěz z Ria vyrovnal a v prodloužení zápas rozhodl ipponem. „Za krátký čas na okruhu si vydobyl respekt. Je to nepříjemný soupeř s podobnou váhou, jako mám já. Byl to silově hodně náročný zápas. Ale povedlo se mi ho hodit nádherným hodem,“ radoval se Lukáš Krpálek.

Další start čeká Krpálka za dva týdny na Grand Slamu v Abú Zabí, pak přijdou na řadu Grand Slam v Ósace a Masters v Číně.

Autoři | Foto Drbna

Štítky Lukáš Krpálek, judo, Grand Prix, výhra, Cancún, judista, olympijské hry, zlatá medaile, Baku, Mexiko, Grand Slam, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Judista Lukáš Krpálek slaví velký úspěch, triumfoval na Grand Prix v mexickém Cancúnu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.