Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavský výběr malé kopané přivítá v neděli Plzeň, cítí se na tři body

Po dvou týdnech nastoupí jihlavský výběr malé kopané k dalšímu utkání celostátní Superligy. V neděli v 19 hodin přivítá nováčka z Plzně a v domácím prostředí rozhodně chce ukořistit tři body.

Reprezentační přestávka přes mistrovství světa do 21 let v Praze nechala mužstvům dva týdny volna, které využila spíš k odpočinku. „Poslední tři zápasy jsme odehráli v poměrně rychlém sledu, takže jsme tento čas využili k ušetření sil. Navíc kluci trénují ve svých mateřských oddílech, to je dostačující,“ prohlásil jihlavský trenér Ondřej Lapeš.

Západočeši se pokusí o vůbec první body ze hřiště soupeře. Zatím prohráli 1:5 v Praze a pak 0:14 v Brně. „Očekávám vyrovnanější zápas, než jaký jsme odehráli v Brně. Tam to bohužel byla tvrdá lekce. Doufám, že se sejdeme ve slušné sestavě, protože termín zápasu není pro nás vůbec ideální,“ přál si Pinkava.

Celek z Vysočiny zatím o nováčkovi moc neví. „Neviděl sem žádný plzeňský duel. Uvidíme, co zápas přinese. Na domácím hřišti taktiku příliš neměníme,“ připomněl Lapeš.

Jeho svěřenci jdou do utkání v roli favorita, v tabulce jsou čtvrtí, Plzeň až osmá, přitom odehrála o zápas víc. „Roli favorita bereme. Utkání musíme a chceme zvládnout, cíl je přiblížit se čelu tabulky, aby vedoucí týmy příliš neutekly. Sestava na zápas je dle představ a pokud se přes víkend nic zvláštního nestane, nastoupíme v silné sestavě a půjdeme pro si pro tři body,“ vyhlásil jihlavský kouč.

Jihlava naposledy vydřela bod po penaltovém rozstřelu v Mostě. Přestože čtvrt hodiny před koncem prohrávala o tři branky, nakonec vyrovnala na 7:7. „Zápas ukázal hlavně naší dobrou morálku v závěru, když už to vypadalo, že budeme bez bodu. Kousli jsme se a dotáhli utkání do penalt, kde při troše štěstí v penaltách mohly být body nakonec dva,“ uvažoval Lapeš.

Foto mkjihlava.cz | Zdroj Jaroslava Kára, www.superliga.cz

Štítky FC Viktoria Plzeň, Evropská Superliga, malá kopaná, FC Zbrojovka Brno, Praha, FC Vysočina Jihlava, Mistrovství světa ve fotbale, FK Baník Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský výběr malé kopané přivítá v neděli Plzeň, cítí se na tři body | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.