Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavští letečtí modeláři zazářili na mistrovství republiky. Jeden z nich se stal vicemistrem

Velký úspěch zaznamenali letečtí modeláři, kteří navštěvují kroužek v jihlavském domě dětí a mládeže (DDM) pod vedením dlouholetého vedoucího Karla Švece. Na konci září se jeho svěřenci zúčastnili Mistrovství ČR mládeže ve volném letu. Do Jihlavy putuje druhé místo a titul vicemistra ČR v kategorii Házedla starší žáci.

Soutěž se konala na letišti ve Všechově pod záštitou Modelářského klubu Dražice 28. září. Létalo se v pěti kategoriích -  konkrétně H, P30, F1H, F1G a A3.

Aby se závodníci dostali na Mistrovství ČR, tak se museli kvalifikovat v rámci krajských kol. U nás na Vysočině proběhly kvalifikační závody v květnu na letišti v Henčově, kde museli závodníci zalétnout kvalifikační časy.

Jihlavský letecký klub modelářů měl na uvedeném mistrovství celkem sedm soutěžících, kteří se kvalifikovali. Dům dětí a mládeže Jihlava pak pod vedením dlouholetého vedoucího Karla Švece reprezentovalo pět z nich. A rozhodně se neztratili. V kategorii H Starší žáci obsadil Vojtěch Přibyl druhé místo, a stal se tak vicemistrem České republiky. Ve stejné kategorii pak jihlavští závodníci obsadili 5., 10., 13. a 14. místo, v kategorii H Junioři dosáhl loňský bronzový závodník Sebastian Vrzal na vynikající 5. místo. V kategorii H Mladší žáci pak jihlavské DDM získalo 10. místo. „S výsledky svých svěřenců jsem spokojený, i když jsem očekával ještě lepší umístění v kategorii H Junior," vyjádřil se vedoucí leteckých modelářů za Kraj Vysočina Karel Švec.

Své síly ve Všechově poměřilo necelých 100 závodníků.

Foto DDM Jihlava

Štítky modelář, letadlo, soutěž, mistrovství, reprezentace, Česko, Dům dětí a mládeže, Jihlava, Všechov, Kraj Vysočina, Dražice, Henčov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští letečtí modeláři zazářili na mistrovství republiky. Jeden z nich se stal vicemistrem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.