Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavský výběr si z Mostu odváží bod, divoká přestřelka v Superlize dospěla do penalt

Jihlavský reprezentační výběr o víkendu zkompletoval bilanci po prvních třech kolech Superligy malého fotbalu. Po kontumační prohře s Olomoucí a jasné výhře nad Příbramí vezou ze severočeského Mostu bod za divokou remízu 7:7. Bonusový bod za úspěšnější penaltový rozstřel si pak připsali domácí.

Jihlavští získaný bod určitě vítají, protože ještě čtvrt hodiny před koncem prohrávali 6:3. V závěru však úřadoval evropský šampion do 21 let a mistr světa mezi dospělými, jihlavský útočník Daniel Kavka, který nejprve snižoval na rozdíl jediné branky v 52. minutě, pak v závěrečné minutě srovnal ze standardní situace. „Pro nás je to určitě cenný bod, protože soupeř měl kvalitu, byl lepší na míči, ani jsme se moc nedostávali k šancím,“ uvědomoval si jihlavský útočník Richard Svoboda.

V následných pokutových kopech se prosadili všichni tři domácí hráči Michal Macháček, Dominik Nobst i Antonín Fišer. Za hosty se trefili Kavka se Svobodou, naopak kapitána Jakuba Götha vychytal jeho reprezentační spoluhráč Ondřej Bíro. 

Svoboda už souboj ze značky pokutového kopu bral jako klasickou loterii. „Penalty jsou vždycky jen o štěstí, kdo to trefí a kdo ne, komu ji brankář chytí. Vůbec jsem neměl strach, ani jsem nedoufal, nějak to dopadlo,“ hlesl Svoboda.

Nejlepší střelec červnového turnaje moravských hráčů do 23 let v Brně si odbyl superligovou premiéru, v níž zaznamenal vedle proměněné penalty ještě dvě branky ze hry. „Byl jsem na prvním zápase a užil jsem si ho. Soutěž má velkou kvalitu a úroveň, byl to ťukes. Něco jiného, než jsme zvyklí hrát,“ usmál se Svoboda.

Severočeši si připsali první body v dosavadních čtyřech kolech a krčí se na předposlední osmé příčce, Jihlava je čtvrtá. 

Most – Jihlava 7:7 (3:2), pokutové kopy 3:2

Branky a nahrávky: 17. Kiliján (Popelka), 18. Fišer (Popelka), 27. Nobst (Kasal), 32. Boček (Popelka), 34. Kiliján (Popelka), 46. Boček (Kiliján), 51. Pátek (Kiliján), rozhodující penalta Fišer - 11. Kavka, 29. Plichta (Göth), 41. Svoboda (Göth), 49. Svoboda (Göth), 49. Göth (Lacina), 52. Kavka, 60. Kavka. 

Rozhodčí: Kubečka – Dočekal. Diváci: 30.

Most: Ondřej Bíro – Michal Macháček, Antonín Fišer, Daniel Kasal, Martin Boček, Jakub Kiliján, Vladimír Pátek, Dominik Nobst, Vít Popelka.

Jihlava: Jiří Kubát – Jan Chramosta, Daniel Kavka, David Lacina, Richard Svoboda, Jakub Göth, Antonín Plichta.

Zdroj superliga.cz

Štítky FK Baník Most, Evropská Superliga, Richard Svoboda, SK Sigma Olomouc, 1. FK Příbram, Popelka, FC Vysočina Jihlava, Martin Boček, Michal Macháček, Ondřej Bíro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský výběr si z Mostu odváží bod, divoká přestřelka v Superlize dospěla do penalt | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.