Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jakub Göth a Robin Demeter z Jihlavy budou reprezentovat ČR na mistrovství Evropy v malém fotbale

Hned dva zástupci jihlavské malé kopané budou reprezentovat Českou republiku na blížícím se evropském šampionátu. Obhajovat loňské druhé místo nebo ho ještě o kousek vylepšit se budou na Ukrajině snažit Jakub Göth a Robin Demeter.

Úřadující mistři světa z České republiky míří na evropský šampionát v roli obhájců stříbrných medailí, když loni v Brně podlehli až ve finále Rusku 1:2 na penalty. Kromě čtyři nováčů vybrali trenéři českého národního týmu v malém fotbale i dva Jihlavany, kteří s tím nejcennějším dresem již mají jisté zkušenosti.  

Do finálního výběru na mistrovství Evropy, které od 12. do 18. srpna hostí ukrajinský Kyjev, se totiž dostali Jakub Göth (z klubu FK Klasici) a Robin Demeter (SEDMÍK - Some Jihlava). Oba pravidelně reprezentují jihlavskou malou kopanou v celostátní Superlize a jejich povedené výkony neušly pozornosti tvůrcům konečné nominace.

Širší dvacítku jsme vystřihli hned, nejhorší bylo uvažování, koho necháme za branami. Rozhodovali jsme se u dvou, tří jmen, nakonec jsme vzali nováčky Popelku či Presla a staronové kluky v reprezentaci Demetera s Göthem. Nakonec jsme vzali sestavu, ve které vidíme i potenciál do budoucna. Jedou mladí kluci, kteří nám nejspíš pomůžou nejen na tomto mistrovství Evropy,“ objasnil manažer reprezentace Luděk Zelenka.

Jakub Göth, který patří k základním pilířům nejen týmu FK Klasici, ale i jihlavské reprezentace, je ze své nominace nadšený. „Na mistrovství se moc těším. Je fajn se díky malé kopané zase někam podívat, zároveň to beru jako možnost se ještě ukázat,“ neskrývá ambice čerstvě šestadvacetiletý fotbalista.

Český reprezentační dres oblékne Göth znovu asi po dvou a půl letech. Je rád, že se kontitnentálního mistrovství zúčastní i jeho kamarád z Jihlavy Robin Demeter. „Je určitě lepší, že jedeme společně, ale z finálové nominace znám vlastně úplně všechny,“ potvrzuje, že nejde do neznámého prostředí.

Rozpovídal se i o cílech českého výběru. „Po předchozích šampionátech, na kterých jsme sbírali medaile, nemůže být naše ambice jiná než zisk zlata,“ dodává Jakub Göth bojovně.

V základní skupině se vicemistři Evropy utkají s Ázerbájdžánem, Maďarskem, Srbskem a Tureckem.

Česká nominace na mistrovství Evropy:

Brankáři: Jaroslav Bellada (Praha), Ondřej Bíro (Most)

Hráči do pole: František Hakl, Jiří Sodoma, Pavel Šultes, Stanislav Mařík (všichni Praha), Tomáš Režný, Jakub Polák, Vít Popelka (všichni Most), Patrik Levčík, David Presl (oba Brno), Ondřej Paděra, Jan Koudelka (oba Blanensko), Jakub Göth, Robin Demeter (oba Jihlava)

Náhradníci: Petr Víšek (Praha) – Lukáš Hanč, Jiří Beran (oba Pardubice), Jakub Slunéčko (Praha), Jan Tögel (Olomouc)

Foto Archiv Jakuba Götha | Zdroj malyfotbal.cz

Štítky Česko, Evropa, FC Vysočina Jihlava, malá kopaná, Ukrajina, Praha, FC Zbrojovka Brno, reprezentace, FK Dynamo Kyjev, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Göth a Robin Demeter z Jihlavy budou reprezentovat ČR na mistrovství Evropy v malém fotbale | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.