Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z FBŠ Jihlava až do juniorské reprezentace. Je to pro mě veliká čest, říká Kateřina Seemannová

Moc pěkného úspěchu a ocenění svých florbalových schopností a dovedností se dočkala útočnice FBŠ Jihlava Kateřina Seemannová. Teprve šestnáctiletá hráčka byla v pondělí poprvé nominována do české juniorské reprezentace pro utkání prestižního turnaje Czech Open.

Czech Open je tradiční florbalový turnaj a v kategorii Ženy Elita se ho účastní některé české extraligové týmy. Mezinárodní účast zajišťují mnohé zahraniční celky, například ze Švédska a Finska. Tuto směs doplňuje juniorská reprezentace, pro kterou to bude zajímavá konfrontace s dospělým florbalem.

Čest navléknout na sebe ten nejcennější, český, dres má premiérově i hráčka FBŠ Jihlava Kateřina Seemannová. „Mám obrovskou radost, je to veliká čest a úspěch dostat se do reprezentace,“ raduje se talentovaná střelkyně. Ta tak navázala na jinou jihlavskou hráčku - brankářku Kateřinu Holemářovou - která se do juniorské reprezentace také v minulosti dostala.

Seemannová se radostnou novinu dozvěděla od reprezentačního trenéra Tomáše Martiníka. „Ale většina spoluhráček mi gratulovala ještě dříve,“ směje se sympatická dívka. Ta už absolvovala reprezentační kemp v Jičíně, takže většinu spoluhráček z nominace poznala už tam. „Přesto asi budu dost nervózní, přece jen reprezentace je něco víc než zápasy a turnaje v klubu.“

Šestnáctiletá hráčka taktéž těží z florbalu nakloněného rodinného zázemí. „Mamka v FBŠ trénuje mladší kategorie. Rodina mě celkově hodně podporuje. Chtěla bych jim za to moc poděkovat," dodává s vděkem. „Za mojí nominaci byli samozřejmě rodiče taky moc rádi.“   

Hlavním cílem je mistrovství světa, cizina možná někdy v budoucnu

Poněkud složitější situaci, alespoň v začátcích, prožívala Kateřina v první ročníku střední školy. „První pololetí bylo celkem těžké skloubit sport se školou, ale ve druhém pololetí se mi už vyšlo vstříc se studijní plánem a absencemi,“ podotýká studentka, kterou po prázdninách čeká druhý ročník oboru řízení sportu, ekonomie a podnikání na Střední odborné školy služeb v Jihlavě.

Hráčka FBŠ Jihlava se rozpovídala i o svých florbalových cílech a snech. „Za dva roky nás čeká vrchol juniorské kategorie – mistrovství světa. To je hlavní cíl, budu se co nejvíc snažit a makat na sobě, abych tam mohla být,“ říká bojovně posledním rokem vlastně ještě dorostenka.

„Na klubové úrovni mě do budoucna láká zkusit třeba nějaký pražský tým nebo cizinu, ale to zatím ještě hodně daleko,“ zůstává nohama na zemi. Zato věří, že cenné úspěchy dokáže vybojovat i ve svém mateřském oddílu. „Jak v dorostenkách, tak juniorkách máme super tým, který má kvalitu,“ uzavírá florbalové povídání Kateřina Seemannová.

Foto Archiv Kateřiny Seemannové

Štítky reprezentace, FBŠ Jihlava, florbal, Czech Open, Finsko, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z FBŠ Jihlava až do juniorské reprezentace. Je to pro mě veliká čest, říká Kateřina Seemannová | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.