Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gladiátorům o víkendu nepřijel soupeř, červencové finále proti Ústí odehrají doma

Hodně netradiční scénář měl na programu závěr druhé ligy amerického fotbalu. Vysočina Gladiators, která měla proti pražským Hippos stvrdit svoji účast v Silver Bowlu, nakonec svého soupeře na svém hřišti v neděli nepřivítala a vítězství brala kontumačně. Současná výhra Ústí nad Labem nad Přerovem pak určila, že právě Severočechy přivítají Gladiátoři v půlce července ve finále druhé ligy.

V neděli měli Gladiators nastoupit proti Prague Hippos, kteří se celou sezónu potýkají s úzkým hráčským kádrem a z toho plynoucími mizernými výsledky. Z očekáváného potvrzení pozice pro play-off se však hráči a fanoušci Vysočiny dočkali pořádného rozčarování.

Potíže Pražanů vygradovaly právě v neděli ráno, kdy kontaktovali Gladiátory se zprávou, že mají 15 hry schopných hráčů, a nemohou tak k poslednímu zápasu ročníku nastoupit. Za těchto okolností bylo utkání logicky kontumováno ve prospěch týmu z Vysočiny, kteří se tak, vzhledem k výhře Ústí nad Labem nad Přerovem, nakonec stali vítězi základní části druhé ligy. To vše v jejich premiérové účasti.

Nastalá situace dává týmu Gladiators velkou výhodu. Ve Silver Bowlu, tedy finále druhé ligy, si budou moci užívat domácího prostředí. Poslední, a ten nejdůležitější zápas sezóny se odehraje 15. července na fotbalovém hřišti v ulici na Stoupách v Jihlavě. Jihlavskému celku bude soupeřem Ústí nad Labem Blades, které už letos ze vzájemných zápasů odešlo dvakrát poraženo. Podaří se to potřetí? Znamenalo by to prodloužení neuvěřitelné série Gladiators. Třetí postup za tři roky, tentokrát do první ligy, elitní soutěže amerického fotbalu v České republice.

Foto Facebook: Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, zápas, kontumace, americký fotbal, Ústí nad Labem, finále, Přerov, Národní park Susita, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiátorům o víkendu nepřijel soupeř, červencové finále proti Ústí odehrají doma | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.