Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Gladiators se přiblížili finále druhé ligy, v klíčovém souboji porazili Ústí nad Labem

K Silver Bowlu je blízko. Vysočina Gladiators v neděli zvládli klíčový souboj týmů ze špičky druhé ligy a po výhře 25:20 nad ústeckými Blades jim stačí "povinné" dvě výhry, aby se podívali do finálového klání.

Zápas začali svým útokem Gladiators. Po sérii tvrdých běhů dua RB Bence a Dunovského se domácím povedlo dostat do redzóny Blades. Obrana Blades ale dokázala zastavit první dva pokusy po zemi, a tak to Gladiators museli zkusit vzduchem. Po přesném passu QB Pavlase na TE Čermáka se míč ocitl yard před endzónou, který už pro domácí nebyl problém překonat. Skórujícím se stal sám QB Pavlas, kterého jeho spoluhráči protlačili přes obranu hostů a tak poslali svůj tým do brzkého vedení. Dobře odvedená práce domácích byla potvrzena kickem K Petra Kodýma.

Na začátku druhé čtvrtiny přišla odpověď na předchozí skórování domácích a Blades si povedeným passem QB Jana Bláhy na WR Tomáše Koutného připsali body také. Díky potvrzení bylo skóre dorovnané na 7:7. Během pěti minut chtěli hosté ukázat, že dovedou víc a předvedli dvacetiyardový run do endzóny v podání RB Petra Hejny. Tým z Ústí se tak, i přes nepotvrzený kick, dostal do vedení. V následujících drivech ani jeden tým nebodoval. Po půlhodinovém přerušení kvůli bouřce zbývaly do konce poločasu necelé dvě minuty, ale i tak si tým z Vysočiny díky passu QB Pavlase na WR Mašitu mohl připsat další body. Zachycený pass v endzóně však nebyl potvrzen a týmy tak šly do šaten za vyrovnaného stavu 13:13. 

Ve třetí čtvrtině skórovalo pouze jednou a to v podání Gladiators. Domácí si připsali šest bodů po běhu RB Bence, ale potvrzení kickem bylo znovu neúspěšné. Během zbylého času čtvrtiny jsme mohli pozorovat, že pro hráče bylo těžké pořádně uchopit míč, protože hřiště bylo po celou dobu zápasu mokré a tak byl mokrý i míč.

V posledních dvou minutách se rozhodli Blades jít po zemi a WR Bartoňovi se po předávce povedl touchdownový běh. Skórování bylo kickem Tomáše Štěpánka potvrzeno a hosté se tak dostali do vedení 20:19. Zbývala poslední minuta. Kick off hostů dal Gladiators ovšem ještě jednu šanci, když poslali míč přímo na Joshe Purdieho, který skončil až 8y před endzónou Ústí. Euforii domácích již obrana Ústí nedokázala zastavit a RB Dunovský svým během poslal Gladiators do vedení. Po neúspěšné dvoubodové konverzi tak na scoreboardu svítil stav 25:20 pro domácí.

Blades tento šokující obrat nezaskočil. Pomocí kvalitní práce s časem a série přesných passů dokázal QB Bláha posunout svůj tým na dostřel soupeřovy endzóny. Obrana Gladiators se sešikovala k poslední passové obraně, ale Blades překvapili po zemi do protipohybu blokujících hráčů. V heroickém závěru to však byl znovu Purdie, který tentokrát z pozice safetyho, dokázal s pomocí svého spoluhráče Karbana nejen hráče s míčem zastavit 1 yard před endzónou, ale dokonce míč vyrazit. Nejrychleji se zorientoval LB Kratochvíl, který míč zalehl a celý stadion opět propukl v jásot. Neuvěřitelný zápas tedy skončil 25:20 pro domácí Vysočinu Gladiators a ti si tak připisují další body do tabulky 2. ligy. 

Nyní před sebou mají Gladiators dva zápasy a pokud si tyto zápasy proti Prague Mustangs a PragueHippos pohlídají, mohou se těšit na Silver Bowl. Další domácí zápasse zmiňovanými Hippos proběhne 24. června od 15:45 na stadionu v ulici Na Stoupách.

Foto Facebook Vysočina Gladiators | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Silver Bowl, druhá liga, Ústí nad Labem, Jan Bláha, Tomáš Koutný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators se přiblížili finále druhé ligy, v klíčovém souboji porazili Ústí nad Labem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.