Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Klíčový zápas sezóny? Ve šlágru druhé ligy přivítají v neděli Gladiátoři Ústí nad Labem

V neděli dorazí na stadion v ulici Na Stoupách soupeř z nejtěžších. Ústí nad Labem Blades patří od začátku letošní sezóny druhé ligy k jejím favoritům a jejich výsledky dávají předpokladům za pravdu. Jejich vítěznou šňůru narušili pouze Gladiátoři, kteří tento úspěch budou chtít v neděli zopakovat a přiblížit si tak účast ve finále druhé ligy - Silver Bowlu.

Tyto týmy se v žádné z předcházejících sezón nepotkaly a svoje síly mohly poměřit až letos v druhé lize. Jejich první vzájmený duel se odehrál téměř na začátku druholigového programu a během celého zápasu bylo na co koukat. Jak Blades, tak Glads předvedli skvělý výkon, který byl velmi srovnatelný a až ke konci třetí čtvrtiny se ukázalo, který tým má lehce navrch. Zápas skončil kladně pro Gladiators. Otázkou tedy je, zda v neděli přijedou Blades vrátit Vysočině domácí porážku nebo jestli uvidíme podobně vyrovnaný zápas zakončený výhrou domácích.

Ústecký tým má většinu sezóny za sebou a už jim zbývá odehrát jen dva zápasy, a to s Glads a s Mammoths. Blades se zatím velmi dařilo a tak ze šesti zápasů mají pět výher a pouze jednu prohru. Díky povedeným výsledkům jsou nyní jedním z favoritů tabulky, společně s Gladiators a Mammoths. V posledních zápasech, ať už proti Mustangs nebo Mammonts, jsme mohli vidět, že jasně dominují v bězích po zemi a mají talentovaného QB, který se nebojí také běhat nebo ze své pravačky vystřelit raketu vzduchem.

Na opačné straně, tým z Vysočiny má za sebou pět zápasů – čtyři vítězné a jednu prohru. Nyní má před sebou ještě tři zápasy – proti Blades, Mustangs a Hippos. V posledních dvou zápasech jsme mohli vidět, že to byla utkání, kde si klub mohl vyzkoušet nováčky nebo backupy a nechat tak některé hráče, kteří jsou zranění, odpočinout. Během posledních týdnů a díky minulému byeweeku jsou po kratší pauze tito hráči doléčeni a připraveni jít zase do boje.

Naše očekávání z následujícího střetu jsou smíšená a můžeme jen odhadovat, kdo si doopravdy připíše vítězství, protože obou týmům se letos daří. S jistotou se dá říct pouze to, že utkání by mohlo být vyrovnané a můžeme očekávat napínavou podívanou s kvalitními momenty. Rozhodující budou nejenom jednotlivé akce, které si oba týmy pilně připravují, ale také chyby.

Ani jeden z klubů si během hry nemůže dovolit druhý tým jakkoliv podcenit a nechat tak na sebe působit nervozitu nebo třeba netrpělivost. V zápase bude potřeba se vyvarovat zmatkům a zachovat chladnou hlavu, protože každá chyba může být pro výsledek zápasu a nakonec i postupové šance do Silver Bowlu osudová.

Následující tři týdny budou klíčové pro určení finalistů soutěže. Postupně se proti sobě utkají tři favorité tabulky a všechny výsledky budou rozhodující pro postup do Siver Bowlu. Nynější chvíli mají stejnou šanci na postup do finále Blades, Gladiators i Mammoths. V tomto momentě záleží, jednak jakou hru předvedou Gladiators, ale také záleží na podpoře Vás, našich fanoušků.

Zápas začíná v neděli 10. června v 15:45 na fotbalovém hřišti v ulici Na Stoupách

Foto Petr Milfait | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, pozvánka, druhá liga, Ústí nad Labem, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klíčový zápas sezóny? Ve šlágru druhé ligy přivítají v neděli Gladiátoři Ústí nad Labem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.