Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gladiators i podruhé porazili Hradec Králové rozdílem třídy a dotírají na špičku druhé ligy

I ve druhém zápase proti královehradeckým Drakům potvrdila Vysočina Gladiators roli favorita a příslušnost k čelu druhé ligy. V nedělním zápase na východě Čech vyhrála 47:7, když se bodově prosazovala zejména díky běhovým touchdownům.

Jestliže před dvěma týdny byl Hradec od úvodu v roli otloukánka, minimálně v první čtvrtině odvety to neplatilo. Několika podařenými akcemi se dostal až do redzóny soupeře, avšak klíčovou ztrátou přišel o možnost bodovat, a několik chvil později neproměnil ani field goal. A protože ani hosté z Vysočiny nenašli recept na obranu Dragons, skončila první čtvrtina smírně 0:0. 

Ve druhé části hry se už ale ofenzívní motor Gladiators rozběhl naplno. A když rozběhl, tak skutečně runovými bodovými akcemi. Dvěma rychlými touchdowny se prosadili David Calta a Stanislav Benc. Domácí Draci zkorigovali skóre Ervinem Vargou chyceným touchdownem, ale to bylo ze strany Hradce vše. Naopak byla to Vysočina, která si vytvořila rozhodující náskok. Další dvě bodové akce zařídil dlouhými běhy ve formě hrající Jan Dunovský. Poločas skončil 28:7 pro hosty.

Třetí čtvrtina potvrdila trend té předchozí. Touchdownový hattrick završil dalším runem Dunovský, dobrou útočnou náladu Gladiátorů následně potvrdili Miroslav Koudela a po přihrávce Karla Vítka také první pasovými body Gabriel Havelka. Hned pětkrát v zápase potvrdil touchdown bodem navíc kicker Petr Kodým.

 Obrana hostů už Dragons k ničemu nepouštěla a když během poslední čtvrtiny už k vidění žádné body nebyly, odjížděli hosté zpět na Vysočinu s výhrou 47:7. 

Další zápas odehraje Vysočina Gladiators v neděli 10. června. Na domácím hřišti vyzve v klíčovém souboji jednoho z favoritů druhé ligy Ústí nad Labem Blades.

Hradec Králové Dragons - Vysočina Gladiators 7:47 (0:0, 7:28, 0:19, 0:0) 

 

Foto Facebook Hradec Králové Dragons

Štítky Hradec Králové, Vysočina Gladiators, Česko, Kraj Vysočina, Jan Dunovský, Stanislav Benc, Karel Vítek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators i podruhé porazili Hradec Králové rozdílem třídy a dotírají na špičku druhé ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.