Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novoměstský závod světového poháru ovládl Schurter, mezi ženami dominovala Langvadová

Oba závody elitní kategorie Světového poháru horských kol opanovali ti, od kterých se to očekávalo. Mezi ženami byla v neděli nejrychlejší Dánka Annika Langvadová, v mužské kategorii proťal jako první cílovou pásku Švýcar Nino Schurter.

Závod žen Světového poháru cross country horských kol v Novém Městě na Moravě vyhrála Annika Langvadová z Dánska a navázala tak na svůj páteční triumf v disciplíně short track. Nejlepší Češkou byla Karla Štěpánová na 27. příčce.

Čtyřiatřicetiletá Langvadová, která na Vysočině triumfovala už loni, odjela brzy spolu se Švýcarkou Jolandou Neffovou. Spurt dvou posledních světových šampionek pak zvládla lépe zkušená Dánka. Třetí byla Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie.

Jitka Škarnitzlová byla po zaváděcím okruhu desátá, ale v následujících pěti kolech už se pořadím propadala. Lépe si tak nakonec vedla Štěpánová, která dojela těsně před osmadvacátou Škarnitzlovou.

Biker Jaroslav Kulhavý dojel v závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě v disciplíně cross country devátý. Třetím rokem za sebou vyhrál na Vysočině olympijský šampion z Ria Nino Schurter.

Švýcar Schurter vydřel vítězství v dramatickém spurtu a o jeho triumfu před Novozélanďanem Antonem Cooperem rozhodl až fotofiniš. Třetí skončil s osmisekundovým odstupem Maxime Marotte z Francie.

Kulhavý se musel prokousávat vpřed ze třetí startovní řady, tak neměl čelo závodu příliš pod kontrolou. Když už se v závěrečném kole dostal na šestou pozici, měl smůlu - spadl mu řetěz. Osmnáctý skončil Ondřej Cink.

Foto mbaction.com | Zdroj ČTK

Štítky Nové Město na Moravě, horská kola, světový pohár, Nino Schurter, Annika Langvad, Švýcarsko, Karla Štěpánová, Jitka Čábelická, Francie, Jaroslav Kulhavý, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoměstský závod světového poháru ovládl Schurter, mezi ženami dominovala Langvadová | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.