Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Čtyřikrát a dost. Béčko Jihlavy sesadily z Moravského hokejbalového trůnu Malenovice

Moravská hokejbalová liga dospěla do svého velkého finále, ve kterém bylo béčko SK Jihlava to méně šťastné. Po čtyřech letech kralování ho sesadil tým Malenovic, který po dvou víkendových výhrách ovládl finálovou sérii poměrem 3:1 na zápasy.

Malenovice si přivezly z Vysočiny jeden vyhraný zápas, a tak měly při dvou domácích kláních výhodu na své straně. O to víc, když na její zápasy dorazilo 135 diváků. I díky nim nakonec ve dvou těžkých duelech vybojovaly Malenovice nad mistrovskou Jihlavou dvě vítězství a mohly svůj premiérový titul oslavit doma. Naopak Jihlava po čtyřech letech kralování na Moravě padla. Bronz pak putoval do Hodonína.

Zápas o klíčový mečbol se sehrál v sobotní podvečer a to ve výborné hokejbalové atmosféře, jako tomu bylo po celé finále. Úvodní třetina patřila jasně Malenovicím, které do zápasu naskočily s velkým odhodláním a domácí elektrizující atmosféra je dostala do takového transu, že „Čamlíci“ po hřišti doslova lítali. V jihlavské brance se tak musel hodně ohánět brankář Bártů, který si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. Jenže domácí ze své velké převahy vykřesali pouze jediný gól, který vstřelili v závěru první třetiny Šimíček.

V té druhé pak dostal do pořádného varu domácí fanoušky Hladký, jenž poslal svůj tým do dvoubrankového trháku. To však před koncem druhé třetiny zmírnil na hubený jednogólový náskok hostující Pošvic. A to byla voda na jihlavský mlýn a po zbytek druhé třetiny to byl nakonec právě on, kdo měl více ze hry.

Na začátku třetí třetiny vrátil domácí Machuta dvoubrankový náskok svému týmu a následných šest minut domácí díky důrazné obraně svého soupeře do žádné velké příležitosti nepustili. Naopak to vypadalo, že zápas takticky dovedou až do vítězného konce. Jenže poté přišlo probuzení týmu z Vysočiny, který během minuty zmrazil domácí hlediště. Nejprve snížil povedenou tečí Zápotočný, aby následně Mandát vyrovnal. V tu chvíli byla Jihlava ve velkém laufu a zdálo se, že zaskočené Malenovice může dorazit dalším gólem. Jenže Jihlava byla hned po vyrovnání dvakrát vyloučena a domácí Malenovice trestaly dvěma zásahy. Poslední branku pak přidaly do prázdné klece.

HBC Malenovice – SK Jihlava “B“ 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 13. Šimíček (Havlík), 20. Hladký (Novák, Šimíček), 31. Machuta (Hladký, Šimíček), 40. Machuta (Hladký, Havlík), 42. Hruboš, 45. Šimíček (Hladký) – 26. Pošvic (Peschout, Mandát), 39. Zápotočný (Král, Koudelka), 40. Mandát (Pošvic, Trybuček).

Rozhodčí: Kovařík, Blažek. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:1. Střely na branku: 54:36. Diváků: 138.

 

Sen každého týmu – slavit titul před svými fanoušky. To mohly zažít Malenovice, které možná i díky nervozitě inkasovaly z hole Zápotočného hned v první minutě. Z toho se však rychle probraly a díky třem zásahům, i po nešťastných odrazech pro hosty, odskočili do vedení 3:1! O branky se postarali Nohal, Hladký a Hruboš.

Poslední jmenovaný dokonce ve druhé třetině dvěma pumelicemi zkompletoval hattrick a vyhnal z branky hostujícího Bártů. Toho tak nahradil po zbytek zápasu teprve sedmnáctiletý talent Košťál! A frustrace vystřídaného brankáře byla znát, protože do té doby to bylo ze strany SK smolné utkání. Hrál lepší zápas než v sobotu, jenže doplácel na špatnou koncovku a v životní formě chytajícího Zálešáka. Naopak domácí vytěžili ze svých velkých příležitostí maximum, a tak si do posledního dějství přenesli pohodlný náskok 5:1 – titul tak byl blízko.

Trochu nervozity pro domácí přinesl v úvodu závěrečného dějství kapitán Jihlavy Král, který snížil na 5:2. No a to jeho tým ještě nakoplo ke vzdoru. Nicméně jak jsme zmínili výše, Jihlava své následné tři vyložené šance neproměnila, aby z následného protiútoku přidal další zásah Šimíček. V posledních minutách ještě Jihlava sympaticky bojovala, ale spíše už bojovala v hlavách sama se sebou. To domácí po závěrečné siréně odstartovali velkolepé oslavy přímo na hřišti se svými fanoušky. A bylo co slavit -  ve své premiérové sezóně dokázalo mužstvo Čamlíků sesadit z trůnu čtyřnásobného mistra z Jihlavy a bralo zasloužený titul!

Po závěrečném ceremoniálu pak obě mužstva za jejich výkony vyprovodil potlesk obou fanouškovských táborů, což udělalo symbolickou a krásnou tečku za letošním ročníkem Moravské hokejbalové ligy.

HBC Malenovice – SK Jihlava “B“ 6:2 (3:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Nohal (Novák), 6. Hladký, 10. Hruboš (Havlík), 17. Hruboš, 29. Hruboš (Skyba, Košatka), 40. Šimíček (Machuta) – 1. Zápotočný, 31. Král (Koudelka).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 0:1, navíc Zápotočný (JIH) 10 minut OT. Využití: 1:0. Střely na branku: 31:29. Diváků: 135.

Jihlava: Bártů (Košťál) – Zbořil, Anděl “A“, Klíma, Harasim, Vala, Hrbáč – Koudelka, Zápotočný “A“, Král “C“ – Trybuček, Mandát, Pošvic – Herman, Peschout, Průcha – Smutný, Zeman. Trenér: Fejt.

Malenovice: Zálešák (Polišenský) – Langer, Machuta, Novák “A“, Vingárek, Březík “C“, Černý – Hruboš, Skyba, Nohal – Hladký, Šimíček, Havlík – Košatka, Huťka, Svozil “A“ - Brázdil, Ševčík. Trenér: Bubrinka.

 

„Prohra z finále mrzí, ale i tak to pro nás byla další úspěšná sezóna. Vlastně se už pátý rok v řadě držíme na Moravě ve špičce, což je při každoroční obměně kádru úctyhodný počin,“ hodnotí kapitán Jihlavy Petr Král. „Play-off probíhalo před fantastickou diváckou kulisou, což byl další velký zážitek a myslím, že jsme si to všichni patřičně užili.“

„Já jsem pyšný na naše mladé hráče, kteří ve své první sezóně mezi muži obstáli a celkově bych řekl, že jsme prožili povedený ročník. Vyhráli jsme základní část, dostali jsme se do finále, super! Musím také složit kompliment Malenovicím, které hrály velmi dobře a ten titul si zasloužily o něco více, než my. Rád bych také poděkoval všem fanouškům, kteří nás po celou sezónu podporovali a společně se spoluhráči se těším na další sezónu, ve které se budeme chtít poprat o další cenné trofeje," uzavřel Petr Král.

Autoři | Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky hokejbal, finále, SK Jihlava, Malenovice, Moravská liga, Jihlava, Petr Král, Kraj Vysočina, Morava, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřikrát a dost. Béčko Jihlavy sesadily z Moravského hokejbalového trůnu Malenovice | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.