Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihlavskou cyklistickou čtyřiadvacítku ovládl Martin Hovanec, ujel skoro 430 kilometrů

Vítězem letošního osmého ročníku čtyřiadvacetihodinového závodu horských kol v Jihlavě se stal Martin Hovanec před Radkem Musilem a Ondřejem Krejčíkem. Hovanec z týmu Exposped dokázal ujet 51 kol měřících přes osm kilometrů. S celkovou délkou 428,4 kilometru ale rekord závodu z roku 2016 nepokořil. Tehdy dokázal Tomáš Kozák ujet 442 kilometrů.

Závod byl letos mistrovstvím České republiky na 12 a 24 hodin. „Odpovídala tomu i účast těch nejlepších závodníků. Tomáš Kozák, který v Jihlavě zvítězil už pětkrát, patřil mezi favority, podobně jako domácí závodník Radek Musil z týmu Xanadu nebo Ondřej Krejčík závodící za tým Plzeň,“ řekl ředitel závodu Jiří Holoubek. Kozák podle něho vedl i letošní závod. Po 36 kolech ale musel kvůli bolesti způsobené nedávným zraněním závod ukončit. I tak zvládl ujet přes 300 kilometrů.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Závody mistrovství ČR putují po různých závodech, Jihlavská 24 MTB ho letos hostila potřetí. Závod odstartoval v sobotu na Masarykově náměstí. Před jezdci byl okruh dlouhý 8,4 kilometru. Jeho trasa vedla i pod právě rekonstruovaným Brněnským mostem. Komplikací to pro závod ale podle Holoubka nebylo. „Se stavbaři jsme se bez problémů domluvili,“ potvrdil Holoubek.

Nejstarší závodník, který se letos postavil na start, se narodil v roce 1947. „Pan Zdeněk Kříž je z Třeště, startovali i loni a ujel famózních 200 kilometrů,“ řekl Holoubek. Podle něho se závodu pravidelně účastní závodníci ze Slovenska, Německa nebo Rakouska.

„Letošní ročník vyšel perfektně, zatímco všude v okolí Jihlavy pršelo, nám spadlo na trať pár kapek vody," pochvaloval si po závodě, který skončil dnes v poledne, Holoubek. „V roce 2014 jsme museli závod předčasně po 13 hodinách. ukončit, protože byla obrovská průtrž mračen a úplně nesjízdná trať,“ řekl. Letošní závod se podle organizátorů z jihlavského spolku Sliby - Chyby obešel bez vážnějšího úrazu.

Extrémní vytrvalostní závod je už tradičním účastníkem letos pětidílného Československého seriálu 24 hodin MTB. V Jihlavě se koná od roku 2011. Trasa prochází historickým městským centrem, zatímco jinde se závodí v přírodě. Závodní okruh s převýšením 180 metrů vedl městským parkem Heulos, Březinovými sady ke Staré plovárně a zpátky ulicemi města a přes centrální Masarykovo náměstí. Závodníci jezdili po zpevněných cestách, asfaltu i žulové dlažbě.

Foto Miroslav Kavka | Zdroj ČTK

Štítky Jihlava, Radek Musil, Česko, XANADU a.s., Plzeň, Německo, Rakousko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavskou cyklistickou čtyřiadvacítku ovládl Martin Hovanec, ujel skoro 430 kilometrů | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.