Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Gladiators nedali Hradci Králové šanci, po drtivé výhře 67:0 mají třetí triumf v řadě

Zejména díky extrémně bodově úspěšnému prvnímu poločasu si američtí fotbalisté Vysočina Gladiators připsali třetí druholigovou výhru v řadě. Tentokrát to odnesl Hradec Králové, který vůbec nestačil a odjel s porážkou 67:0. Gladiátoři patří spolu s Ústím nad Labem a Přerovem k celkům, které mají bilanci tří výher a jedné prohry a patří na špičku druhé ligy.

Domácí vlétli do zápasu jako uragán. Hned ve čtvrté minutě dokázali Gladiators skórovat, a to po zemi. Hrdinou se stal RB Jan Dunovský, který si krátkým během připsal svůj první ze čtyř touchdownů. Tato akce byla potvrzena kickem Petra Kodýma, staronového hráče Glads, který se letos po čtyřech letech vrátil k americkému fotbalu a na pozici kickera odvádí výbornou práci. Toto zabodování domácího týmu jako kdyby Dragons rozhodilo a po zbytek zápasu to s nimi šlo od desíti k pěti.

Hostujícímu útoku se vůbec nedařilo a jen vzácně posouval míč po hřišti. Během punt returnu Hradce dokonce hostujícím nádherně utekl import Vysočiny, Joshua Purdie a tím, společně s kickem Petra Kodýma, připsal na scoreboard další body. Zbytek první čtvrtiny jsme mohli ještě vidět spolupráci QB Gladiators, Ondřeje Pavlase a jeho WR Miroslava Koudelu, kteří společně připsali domácímu týmu další dva touchdowny. První čtvrtina tedy skončila neuvěřitelným náskokem Gladiators 34:0.

I v té druhé si tým z Vysočiny nenechal ujít jedinou příležitost, jak získat body a při chybě Dragons ve vlastní endzóně, skórovala tentokrát obrana, konkrétně LB Jiří Brychta, který zalehl vypadlý míč pro dalších šest bodů. Skórování však nebylo potvrzeno a tak se pokračovalo se skórem 40:0. Ve zbytku první poloviny byla zjevná frustrace hostujícího týmu a radost domácích z tak brzo rozhodnutého zápasu. Skóre do přestávky ještě navýšil již zmiňovaný RB Dunovský, který dvakrát prolétl již odevzdanou obranou Dragons a zakončil tak své vystoupení před plně zaplněným jihlavským stadionem. Do šaten se šlo s výsledkem 54:0 pro Gladiators. 

V následujících dvou čtvrtinách domácí nasadili náhradníky a dali tak prostor nováčkům získat cenné zkušenosti z ostrého zápasu. Podle toho také probíhal zbytek zápasu. Ve special teamech však domácí coach nechal startery a využil toho znovu returner Purdie, který při hradeckém puntu protancoval celou dračí smečkou a odměnil se skvěle fandícím fanouškům dalším touchdownem. Díky potvrzení kickem si tak mohli Glads přičíst dalších 7 bodů.

Poslední změna skóre přišla až v posledních dvou minutách čtvrté čtvrtiny, kdy v útoku dirigovaným náhradním QB Vítkem skóroval RB Gabriel Havelka. Gladiators se potvrdit nepovedlo a tak se domácí mohli radovat z dalšího triumfu, tentokrát 67:0, a z prodloužení neporazitelnosti na domácím hřišti Na Stoupách v Jihlavě na neuvěřitelných deset zápasů v řadě. 

Gladiators si tak připisují třetí výhru této sezóny a jsou tím pádem o krok blíže k účasti v Silver Bowlu. Nyní tedy mají na svém účtu 3 výhry a jednu prohru. Příští víkend mají znovu byeweek, což znamená více času jak na odpočinek, tak na přípravu na zbytek sezóny. Další zápas, který je čeká je za dva týdny, a to se stejným soupeřem. Tentokrát se ale potkají na domácím hřišti Dragons v Hradci Králové.

Klíčový zápas, který pravděpodobně rozhodne, jestli bude Vysočina bojovat o trofej, je naplánován na 10. června 2018, kdy Glads přivítají favority 2. ligy Ústí nad Labem Blades. 

Foto Facebook Vysočina Gladiators | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Hradec Králové, Ústí nad Labem, Vysočina Gladiators, Přerov, Kraj Vysočina, Jan Dunovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators nedali Hradci Králové šanci, po drtivé výhře 67:0 mají třetí triumf v řadě | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.