Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ve finále Moravské hokejbalové ligy hraje jihlavské béčko s Malenovicemi 1:1 na zápasy

Finálová série Moravské hokejbalové ligy odstartovala v Jihlavě, kde je po prvním hracím víkendu stav vyrovnaný 1:1 na zápasy. Pokračování série budou další víkend hostit Malenovice. Oba úvodní zápasy byly reklamou na hokejbal. Hrálo se v plném nasazení, technicky, čistě, se spoustou zápletek a také před vynikající diváckou kulisou. Oba mančafty zkrátka dokázaly, že ve finále nejsou náhodou.

Hodně ofenzivní hokejbal byl netradičně k vidění v úvodním utkání. Jedna útočná akce se tak přelévala z jedné strany na druhou a zaplněná jihlavská tribuna se rozhodně nenudila. Každý mančaft byl chvilku ve vedení, aby ho ten další brzy předběhl. O všem pak rozhodl kuriózní moment, když vítěznou branku vstřelil fotbalovou placírkou Nohal. Sudí v tom neshledali úmysl, a tak braly Malenovice první finálový bod – Jihlava se i přes tlak a nastřelené břevno do hry již nedostala.

SK Jihlava “B“ – HBC Malenovice 4:5 (1:1, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Pošvic (Apeltauer), 20. Zbořil (Král, Koudelka), 29. Peschout (Zápotočný), 31. Průcha (Apeltauer, Peschout) – 6. Skyba (Hruboš), 16. Havlík (Skyba, Machuta), 23. Hruboš (Nohal, Skyba), 32. Košatka (Medřický, Skyba), 38. Nohal (Skyba).

Rozhodčí: Vokurka, Ščudla. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Střely na branku: 28:31. Diváci: 92.

 

Jihlava potřebovala nutně zabrat a také to bylo na předváděné hře vidět. Malenovice byly oproti prvnímu utkání více zatažené a větší brankové příležitosti měli domácí. Ti nakonec před třetí třetinou pohodlně vedli 3:0. Jenže Malenovice vstaly z mrtvých a v poslední minutě dokázaly vyrovnat. V prodloužení pak při přesilové hře rozhodl o srovnání série Střecha.

SK Jihlava “B“ – HBC Malenovice 4:3p (0:0, 3:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 19. Habermann (Střecha, Mandát), 22. Mandát (Průcha), 22. Apeltauer (Vala), 54. Střecha (Mandát) – 38. Skyba (Nohal), 40. Hruboš, 45. Hladký (Havlík).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 41:36. Diváci: 85.

 

Jihlava: Ježek (druhý zápas Bártů) – Anděl“A“, Zbořil, Klíma, Harasim, Jiskra, Vala, Hrbáč, Fatrdla – Koudelka, Zápotočný“A“, Král“C“ – Trybuček, Mandát, Pošvic – Apeltauer, Peschout, Průcha – Smutný, Zeman, Herman – Policar.

Malenovice: Zálešák (Polišenský) – Langer, Machuta, Novák“A“, Vingárek, Březík“C“, Černý – Hruboš, Skyba“A“, Nohal – Hladký, Šimíček, Havlík – Košatka, Medřický, Huťka.

„Malenovice jsou skvělý tým a zápasy s nimi hrozně zajímavé. Z hlediska diváků jde zatím o atraktivní finále. Škoda, že jsme v tom prvním zápase nehráli více disciplinovaně, možná nás to stálo potřebné síly ve třetí třetině. Druhý zápas jsme hráli dobře, ale ten kolaps osm minut před koncem byl strašný. Teď jedeme do Malenovic, kde nás čeká bouřlivá atmosféra a těžký soupeř. My se musíme dát do víkendu hlavně do kupy, protože hodně kluků zužuje zranění. Musíme hrát srdcem a bojovat jeden za druhého, jiná cesta k vítězství nepovede,“ má jasno kapitán domácích Petr Král.  

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky finále, FC Vysočina Jihlava, Petr Král, SK Jihlava, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve finále Moravské hokejbalové ligy hraje jihlavské béčko s Malenovicemi 1:1 na zápasy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.