Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gladiators hrají v neděli podruhé doma. Prodlouží sérii vítězství proti hradeckým Dragons?

Čtvrté kolo 2. ligy amerického fotbalu v ČR je tady! O další vítězství budou Gladiators tentokrát bojovat s hradeckými Dragons. Ke vzájemnému oficiálnímu zápasu ještě nedošlo, ale oba týmy si nejsou vůbec cizí. Jeden z tahounů hradeckého týmu, Roman Fiala, před dvěma lety na Vysočině hostoval a pomohl Glads vybojovat titul v Iron Bowlu.

Aktuálně mají oba týmy za sebou stejný počet odehraných zápasů a jeden bye week. Gladiators za sebou mají dvě výhry a jednu prohru. Jejich výkon se po nervózním začátku sezóny pomalu vyrovnává a v posledním zápase proti Mustangs jsme již mohli vidět sympatické počínání všech částí týmu. I přes několik zranění se tým z Vysočiny stále velmi dobře drží a ukazuje, že i když chybí několik klíčových hráčů, tak bojují jako tým a jdou za svým cílem dostat se do finále.

Na druhou stranu Dragons se příliš nedaří, a tak na svém účtu mají zatím samé prohry. Vysoké výsledky jejich dosavadních zápasů však mohou nepozorného pozorovatele klamat. Útok Hradce sice zoufale propadá v koncovce, ale posun po hřišti mu takové problémy nedělá. Britský QB Ashley Bailey po četných pokusech vzduchem z úvodu sezóny raději diriguje posuny své jedenáctky po zemi a nebýt již zmiňovaných chyb v redzóně, Dragons by nejednou skórovali. 

Pro Glads je nedělní vítězství povinností. Po prohře z prvního kola si již nemohou dovolit zaváhání. Coach Paulus svá očekávání shrnuje následovně: „Naším cílem je hrát bez chyb. Stále si zápasy ztěžujeme hloupými fauly nebo nepromyšlenými rozhodnutími. Chceme samozřejmě vyhrát a jelikož jsme v pozici favorita, všichni to od nás očekávají. Pokud ale eliminujeme chyby, tak je jedno, jestli vyhrajeme o jeden nebo o padesát bodů. Chceme být hlavně spokojení s naším výkonem a to jsme letos ještě úplně nezažili.“

Glads se budou především opírat o své tradiční hvězdy. V obraně nebude chybět leader na pozici LB Michal Reng, který s velkým předstihem vede tým v počtu tacklů a FS Josh Purdie, přes kterého zatím neprošla jediná přihrávka vzduchem a několik jich i dokázal zachytit. V útoku se v získaných yardech po zemi budou znovu předhánět RBs Benc a Dunovský a QB Pavlas si začíná po zranění Štěpána Calty rozumět s jeho mladším bratrem Davidem, který doplňuje trojlístek WRs Mašitu, Čermáka a Koudelu.

Zápas začíná v neděli 13. května v 15:45 na stadionu v ulici Na Stoupách v Jihlavě.

Můžete se těšit na spousty novinek, které si pro Vás Gladiators připravili, jako je třeba více stánků s občerstvením, cheerleaders, chillout zóna nebo náš úžasný maskot Max! Nenechte si to ujít a přijďte Glads podpořit v jejich cestě na SilverBowl!

Foto Petr Milfait | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Kraj Vysočina, Roman Fiala, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators hrají v neděli podruhé doma. Prodlouží sérii vítězství proti hradeckým Dragons? | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.