Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Basebalový den poprvé na novém hřišti. Tradiční akci navštívilo více než čtyři sta dětí

Tradiční baseballový turnaj a Baseballový den s Ježky Jihlava se poprvé konal na nově vznikajícím baseballovém hřišti v areálu ZŠ Otokara Březiny.

Část sportoviště na jaře převzal do užívání Baseballový klub Ježci Jihlava, který tak získal možnost vybudovat zde vlastní hřiště, vhodné pro pořádání baseballových zápasů, ale i sportovních akcí pro veřejnost.

Areálu se tak pomalu vrací jeho původní účel a opět zde denně sportují desítky dětí, nejenom nejmenších baseballistů, ale také atletů a dalších členů jihlavských sportovních klubů.

„Vlastní hřiště je pro nás nezbytným krokem, bez kterého by nebyl další rozvoj klubu možný. Areál chceme dále postupně rozvíjet a vybudovat zde komplexní sportovní areál s mládežnickým baseballovým hřištěm umožňující široké využití,“ popisuje hlavní trenér baseballového klubu Martin Tulis.

Oživený areál tak symbolicky otevřel osmý ročník školního baseballového turnaje, který je již pravidelnou součástí Baseballového dne s Ježky Jihlava. Kromě osmi školních týmů se turnaje a jeho doprovodného programu zúčastnily také děti z družin a mateřských škol.

Odpolední část Baseballového dne je pravidelně určena veřejnosti a rodinám s dětmi. Ty měly možnost vyzkoušet si pod dohledem trenérů všechny potřebné baseballové dovednosti, jako odpalování míčků z nadhazovacího stroje, hod na přesnost nebo chytání míčku baseballovými rukavicemi a navíc se i aktivně zapojit do baseballového tréninku či zápasu.

I díky odpoledního programu se celkem se Baseballového dne, zařazeného do projektu ČUS-Sportuj s námi, zúčastnilo přes 400 dětí a podařilo se tak překročit návštěvnost minulého ročníku.

Foto Baseballový klub Ježci Jihlava | Zdroj Baseballový klub Ježci Jihlava

Štítky Jihlava, Otokar Březina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basebalový den poprvé na novém hřišti. Tradiční akci navštívilo více než čtyři sta dětí | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.