Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Oba jihlavské hokejbalové týmy postoupily do finále. Áčko první ligy, béčko Moravské ligy

, aktualizováno 9. května 2018, 8:16

Sobota byla z pohledu jihlavského hokejbalu snová. Oba týmy SK Jihlava totiž dokázaly ve svých zápasech uspět a zajistily si tak účast ve finále svých soutěží. Prvoligový A-tým i potřetí porazil Poličku a těší se na finálovou sérii s Karvinou. Rezerva v rozhodujícím pátém duelu zlomila odpor Přibyslavic a čekají ji souboje se Zlínem.

SK Jihlava "A" - SK Kometa Polička 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky Jihlavy: Danko 2, Střecha.

Konečný stav série: 3:0.

 

SK Jihlava "B" - J.V.S.K. Slza Přibyslavice 5:2 (0:0,2:2,3:0)

Předchozí čtyři duely byly nesmírně vyrovnané a hned tři z nich muselo rozhodovat až prodloužení. Vyrovnaná série tak dospěla do rozhodujícího pátého zápasu, který už musel určit finalistu Moravské ligy. Bitva o Vysočinu nakonec přilákala do hlediště solidních 90 diváků.

První třetina se hrála v režii domácí Jihlavy, která diktovala tempo hry, jenže nemohla vyzrát na skvělého brankáře Maxu – nejlepšího brankáře letošní sezóny. Proti němu si vylámal zuby Apeltauer, Pošvic i Trybuček. No a protože na druhé straně jediné velké příležitosti nevyužil ke skórování Chlubna, šlo se do první přestávky za stavu 0:0.

Další dějství bylo zajímavé a konečně se fanoušci z obou táborů dočkali branek. Nejprve využily Přibyslavice čtyřminutovou početní výhodu a díky důrazu Mejzlíka šly do vedení 0:1. A pro hosty mohlo být i lépe, protože do té doby aktivnější Jihlava začala kupit fauly. Jenže Slza v nich další branky nepřidala, a tak se o slovo přihlásil také domácí tým. Po důrazu a skvělé práci Anděla se dostal ke střele z mezikruží Král, který přesně umístěnou střelou vyrovnal 1:1. Další branku přidali jihlavští o dvě minuty později, když Průcha využil sehranosti s Apeltauerem 2:1. Jenže vedení svítilo na straně domácích necelou minutu, než jejich fanoušky zmrazil přibyslavický Bednář. Ten trestal hrubou chybu v obraně SK 2:2. Do druhé pauzy se tak šlo opět za vyrovnaného stavu.

Třetí třetina byla o urputném dobývání branky Přibyslavic. Ty bránily vyrovnané skóre ze všech sil a sami hrozily pouze z rychlých protiútoků. Když už se zdálo, že zápas dospěje tradičně do prodloužení, dostal domácí ochozy tým SK do varu. Zápotočného pobídku si před brankou našel Král, jenž šikovnou tečí překonal Maxu 3:2. Hosté následně otevřeli svoji hru. Toho chtěl využít Trybuček, jehož postup zastavil faulem Novák. Jeho vyloučení trestal domácí Zbořil minutu před koncem. V samotném závěru pak ještě zakončil pohlednou kombinaci Zápotočný na konečných 5:2.

Branky a nahrávky: 26. Král (Anděl), 28. Průcha (Apeltauer), 40. Král (Zápotočný), 45. Zbořil (Průcha, Peschout), 45. Zápotočný (Král, Harasim) – 20. Mejzlík, 29. Bednář (Fiala).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Diváci: 90.

Jihlava: Ježek (Bártů) – Anděl, Zbořil, Harasim, Klíma, Vala, Habermann, Hrbáč – Koudelka, Zápotočný, Král – Trybuček, Mandát, Pošvic – Apeltauer, Peschout, Průcha – Herman, Zeman, Smutný.

Přibyslavice: Maxa (Pojer) – Benáček, Randa, Gric, Zelený, Hort, Hanzl – Bednář, Fiala, Novák – Samek I., Mejzlík, Brym – Němec L., Němec P., Chlubna.

Konečný stav série: 3:2.

 

Foto Facebook SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, FC Vysočina Jihlava, FC Fastav Zlín, MFK Karviná, finále, anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oba jihlavské hokejbalové týmy postoupily do finále. Áčko první ligy, béčko Moravské ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.