Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejbalový svátek v Jihlavě. Oba mužské týmy mohou v sobotu postoupit do finále svých soutěží

Jihlavští hokejbalisté se ocitli v unikátní situaci. Poprvé v historii se může stát, že jak "áčko", tak rezerva SK postoupí do finále svých soutěží. A-tým má v semifinále první ligy dva mečboly na ukončení série s Poličkou, "béčko" hraje s Přibyslavicemi v Moravské hokejbalové lize zatím vyrovnaně 2:2. Další díly sportovních dramat se odehrají v sobotu na hokejbalovém hřišti pod autobusovým nádražím.

V sobotu čeká Jihlavu doslova hokejbalový sportovní svátek. Oba mužské týmy budou bojovat o postup do finále svých soutěží.

Pro béčko by se jednalo o páté finále v řadě a možnost ještě více přepsat historii hokejbalu na Moravě - už nyní drží rekord v počtu titulu (čtyřikrát) a nyní by měli jeho hráči šanci tuto šňůru ještě více natáhnout. Nejprve však musí postoupit do finále soutěže, o to se poperou v pátem rozhodujícím zápase proti Přibyslavicím.

A semifinálová série o krále Vysočiny je neuvěřitelně vyrovnaná. Z dosavadních čtyř duelů dospěly hned tři do prodloužení. Přibyslavice byly blízko vyřazení favorita z Jihlavy, ale ten nakonec vrátil sérii k rozhodujícímu klání zpět domů. Souboje brankářů, střelců, bitkařů, plno emocí, soubojů, zvratů - to vše bude k vidění v sobotní dopoledne, kdy se dozvíme, který z těchto týmu vyzve ve finále Zlín. Pro Jihlavu by to byla pátá účast v řadě, pro Přibyslavice historický okamžik. 

To áčko touží po návratu mezi elitu, čemuž se může přiblížit ve svém zápasem s Poličkou. Z ní si totiž po výhrách 5:2 a 3:2 dovezlo hned dva mečboly, což je v bitvě o finále skvělá výchozí pozice, kterou bude chtít před vlastními fanoušky proměnit. Po čtyřech letech by tak tým z krajského města opět dostal možnost bojovat o extraligu - nejvyšší hokejbalovou soutěž v republice.

Bufet bude v provozu a nejmenší diváci se mohou těšit na malou pozornost na vstupu.

Hokejbalový program:
Sobota 5.5. 11:00 SK Jihlava "B" - J.V.S.K. Slza Přibyslavice (5. zápas semifinále Moravské hokejbalové ligy)
Sobota 5.5. 15:00 SK Jihlava "A" - SK Kometa Polička (3. zápas semifinále 1. národní ligy)
Případný 4. zápas: Neděle 6.5. 14:00
 

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky finále, soutěž, Jihlava, police, SK Jihlava, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalový svátek v Jihlavě. Oba mužské týmy mohou v sobotu postoupit do finále svých soutěží | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.