Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V prvním domácím zápase Gladiátoři dominovali, pražské Mustangy porazili 47:12

První domácí zápas vyšel Vysočině Gladiators na výbornou. Ve fantastické atmosféře si vyšlápli Prague Mustangs a výhrou 47:12 potvrdili vzrůstající formu. V neúplné tabulce druhé ligy si Gladiátoři druhou výhrou polepšili na druhé místo.

Během první čtvrtiny se týmy prozatím jen oťukávaly a tak probíhal vcelku klidný zápas. První body na konto domácích se připsaly po spolupráci quarterbacka Ondřeje Pavlase, který přesnou přihrávkou našel Petra Čermáka, který poté odnesl míč přímo do endzóny. 

Brzy po začátku druhé čtvrtiny Mustangs odpověděli, míč do touchdownu dotalčil quarterback Phillip Villanueva. Podobně jako u Gladiátorů ale bodová akce nebyla podpořena extra pointem. Na stranu domácích ale skóre rychle vrátil Josh Purdie. Ten hned z returnu předvedl jihlavským divákům neuvěřitelný běh přes celé hřiště a připsal tak další body domácímu týmu, tentokrát i s jednobodovým potvrzením Petra Kodýma. Do poločasu se domácím povedl ještě jeden touchdown. Pavlas oslovil Vojtěcha Mašitu, který upravil 19:6 pro Gladiators.

Pokud ve druhé čtvrtině domácí diváky navnadili, ve třetí třetině se ofenzivní stavidla Gladiátorá otevřela úplně. Další pasovou hru vymyslel Pavlas tentokrát pro Miroslava Koudelu, další bod přidal kicker Kodým. Další krásnou bodovou akci, tentokrát běhovou, měl na svědomí runningback Jan Dunovský, který donesl míč do endzóny skoro přes půlku hřiště. Čtvrtinu snů korunoval dalším výborným obranným zákrokem Josh Purdie, který si po zachyceném interceptionu zapsal pick six. Jeho body znamenaly vedení domácích 40:6.

Podobně jako Purdie se v obraně zaskvěl obránce Mustangs Josef Janota, který svým interceptionem snížil. Poslední slovo si ale přece jen ponechali Gladiátoři. V posledních vteřinách zápasu donesl do endzóny míč Stanislav Benc, který byl potvrzen kickem Petra Kodýma. Tím bylo potvrzeno výrazné vítězství domácích 47:12. 

Skvělý výkon domácích sledovalo rekordních 760 diváků. Fanoušci vytvořili povzbuzující a nepřekonatelnou atmosféru. 

Vysočina Gladiators - Prague Mustangs 47:12 (6:0, 13:6, 21:0, 7:6)

Foto Petr Milfait | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, Petr Čermák, Josef Janota, Jan Dunovský, Stanislav Benc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prvním domácím zápase Gladiátoři dominovali, pražské Mustangy porazili 47:12 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.