Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Gladiators ve druhé lize poprvé vítězně, v neděli vyzráli na silné Ústí nad Labem

Vysočina Gladiators se rychle sebrala a po prohře v Přerově na hřišti dalšího z favoritů ukázala, že bude čeřit vodu i ve druhé lize. Historicky první vzájemné utkání s Ústím nad Labem ovládli Gladiátoři 26:13 a jak výsledkem, tak výkonem se pozitivně naladili na další průběh soutěže.

Oba týmy vstupovali do zápasu v rozdílné pozici. Zatímco tým z Vysočiny sehrál nešťastné utkání v Přerově, kde prohrál 0:21 a ztratil zraněného Štěpána Caltu, Ústí nad Labem Blades, jeden z největších favoritů druhé ligy, bylo povzbuzeno výhrou na pražskými Hippos. 

A pro domácí Blades začalo dobře i nedělní utkání proti Gladiátorům. Rychle donutili hosty k fumble a ze své první útočné akce doběhl Jakub Valjent pro první touchdown. Po dobré práci running backů Bence a Dunovského však v samotném závěru první čtvrtiny skórovala i Vysočina, do end zóny se míčem dostal Ondřej Pavlas, extra point zajistil Petr Kodým.

Po prvním touchdownu sezóny Gladiators definitivně získali půdu pod nohama a když se předvedla svoji sílu i obrana, nebylo překvapením, že o poločasové přestávce vedli hosté 14:6. Výrazný podíl na další bodové akci měl navrátilec a miláček publika Josh Purdie, který zachytil interception a poté z následné výhodné pozice našel Pavlas přesným pasem Davida Caltu v end zóně. Následně byl opět úspěšný i Kodým se svým kopem.

Během třetí třetiny si tlak vytvořili Blades, trpělivě si vybudovali skórovací pozici, kterou nakonec využil krátkým během Daniel Kamiński ke zdramatizování utkání. Gladiators se ale podařilo rychle odpovědět. tvrdé běhy dua running backů a především výborně blokující ofensivní linii Vysočiny nenašla obrana domácích žádný recept. Další body nakonec přidal Stanislav Benc a poslal hosty do vedení 20:13.

A když na začátku čtvrté čtvrtiny potrestali hosté další chybu Ústí dalším povedeným sneakem, při kterém tým do end zóny dopravil quarterbacka Pavlase, byl rozdíl ve skóre již třinácti bodový. Snahu domácích pak výborným obranným zákrokem neutralizoval opět Purdie, který si do statistik připsal další interception a dal tak pečeť na premiérové a velmi cenné vítězství.

K dalšímu zápasu nastupuje Vysočina Gladiators již v neděli 29. dubna v 15:45 na domácím hřišti na stadionu v ulici Na Stoupách. Soupeřem jí bude další silný tým Prague Mustangs.

Ústí nad Labem Blades - Vysočina Gladiators 13:26 (6:7, 0:7, 7:6, 0:6) 

Foto Facebook Vysočina Gladiators | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Ústí nad Labem, Vysočina Gladiators, Přerov, Kraj Vysočina, Stanislav Benc, Národní park Susita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators ve druhé lize poprvé vítězně, v neděli vyzráli na silné Ústí nad Labem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.