Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obhajoba prvenství s přehledem. Jihlavský okresní přebor ve futsalu si znovu podmanil Starlet

Futsalový přebor okresu Jihlava podruhé za sebou opanoval tým Starlet. Celou zimní soutěží prošel s velkým přehledem a celkový triumf oslavil v předstihu před odehráním všech zápasů v rozpisu. Nejlepším střelcem soutěže se stal Patrik Zadražil z týmu Konec kruhového objezdu.

Tradiční zimní futsalové zápolení se oproti minulým ročníkům lišilo v tom, že dosavadní systém dvou soutěží se kvůli úbytku sloučil v jeden okresní přebor o čtrnácti týmech. Zrušily se odvety, každý s každým se hrálo jenom jednou.

Už od začátku potvrzoval Starlet roli jednoho z favoritů soutěže. Body ztratil pouze dvěma remízami, jinak svým soupeřům často rozdával příděly, někdy i dvouciferné. V závěrečném zúčtování byl Starlet před druhým týmem tabulky o sedm bodů. Až poslední hrací víkend rozhodl o tom, že na stříbrné pozici skončil Athletic Club Bumbalo, třetím místem vzaly zavděk Salavice.

„Do sezóny jsme vstupovali s jasným cílem, a sice obhájit loňský triumf. Oproti minulým ročníkům se nám díky práci protřelého vedoucího týmu Ondry Lapeše konečně ustálila sestava a to byl myslím faktor, který nám značným způsobem pomohl ke konečnému umístění,“ pochvaluje si kvantitu a kvalitu kádru brankář Radek Toman, který však z nejrůznějších důvodů nastoupil jen do několika zápasů.

I tak si velmi pochvaluje defenzivu mužstva. „Letos jsme inkasovali pouze třiadvacekrát, což je solidní počin. Možná to bylo dané i tím, že jsem půlku zápasů nechytal já,“ usmívá se Toman. Kromě neprostupné obrany se Starlet stal i nejlépe střílejícím týmem, vždyť konto soupeřů zatěžkal celkem 97 brankami! „V tomto smyslu je pro mě s nadsázkou zklamáním střelecká impotence našeho elitního útočníka Petra Maška, který slíbil třicet přesných zásahů, ale zastavil se na prachbídných šestnácti,“ kroutí nechápavě hlavou zkušený strážce svatyně.

Zmiňovaný kanonýr Mašek má danou problematiku lehce odlišný názor. „Tím, že jsme měli kvalitní široký kádr, který navíc vyztužily posily z Kostelce Bulls, byla ofenzivní produkce rozložena mezi větší počet hráčů než v předchozích letech, proto ani obvykli střelci nenastradali třeba tolik branek, jak by se čekalo,“ vysvětluje. „Nejdůležitější jsou však týmové výsledky a obhajoba celkového vítězství, navíc historicky poprvé bez porážky, je příjemným počinem, navíc spojená s tradičně dobrou náladou uvnitř týmu,“ uzavírá futsalové povídání Petr Mašek.

 

Foto Dalibor Mašek

Štítky soutěž, okresní přebor, FC Vysočina Jihlava, Petr Mašek, Radek Toman, Athletic Bilbao

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obhajoba prvenství s přehledem. Jihlavský okresní přebor ve futsalu si znovu podmanil Starlet | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.