Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prvoligoví hokejbalisté skončili třetí po základní části. Čtvrtfinále rozehrají po Velikonocích

Základní část první hokejbalové ligy je minulostí. Hokejbalisté SK Jihlava po povedené podzimní části stvrdili svoji pozici v první čtyřce výsledky minulý víkend. Po dvou výhrách a jedné porážce je jasné, že tým z Vysočiny obsadil konečné třetí místo a bude čekat na čtvrtfinálového soupeře, se kterým rozehraje sérii po Velikonocích.

V jarní premiéře Jihlava prohrála na hřišti Kladna, proto musela o v dalších zápasech zabrat, aby uhájila svůj post v první čtyřce soutěže a vyhnula se tak osmifinále. Svůj třízápasový program hráči zvládli úspěšně a svůj dílčí sezónní cíl splnili.

V sobotu přivítali Poličku, tým ze špičky soutěže a tradičního rivala. Na začátku druhé třetiny zvýšili Jihlavané skóre na 4:1 a vše směřovalo k vítězství, ale hosté se nevzdali a aktivní hrou dotáhli duel až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější. 

O den později nastoupil SK Jihlava v Mladé Boleslavi, kde zpočátku kontroloval hru a vytvořil si brankový náskok. Postupně ale tým z krajského města vypadával z role a domácí sahali po vyrovnání. To se ale narozdíl od předchozího dne nekonalo, důležitou výhru tým udržel.

V závěrečném zápase základní části se Jihlavané utkali s Kelty. Vlivem ostatnách výsledků už bylo jasné, že o svoji třetí příčku nepřijdou a tato jistota se možná projevila v naprosto jasném průběhu zápasu. Na každou třetinu si pro svého soupeře schovali dva vstřeleé góly a skóre utěšeně narůstalo až na konečných 6:0. 

To, že vrchol sezóny v podobě play-off teprve přichází, ví moc dobře i trenér SK Jihlava Martin Staněk. „Veškerý průběh sezony je nyní zapomenut, my máme 14 dní na to, připravit se na čtvrtfinále. Uvidíme, s kým se nakonec utkáme, naším jednoznačným cílem je ale postup. Nic jiného nebereme.“

 

SK Jihlava - SK Kometa Polička 4:5 sn (3:1,1:2,0:1 - 0:1)

Branky: 8:42 Bartejs (Brázda, Smutný), 9:58 Danko (Smutný, Brázda), 13:48 Matějka (Střecha, Danko), 19:34 Brázda (Smutný) – 5:07 Geba (Štefka F., Škraňka), 20:53 Tobiáš (Štefka F., Geba), 25:45 Holec (Štefka M., Škraňka), 36:51 Štefka F. (Tobiáš, Rokos), rozhodující nájezd Štefka F. 

HBC Tygři Mladá Boleslav- SK Jihlava 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)

Branky: 21:01 Čech (Krejčí, Marušinec), 25:52 Krejčí (Jaroměřský), 31:00 Míšek (Marušinec) – 8:33 Danko (Střecha), 12:54 Smutný (Střecha, Fiala), 17:45 Střecha (Danko), 26:45 Střecha (Danko, Brázda), 44:41 Střecha (Fiala)

SK Jihlava - SK Kelti 2008 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Branky: 7:22 Danko (Smutný, Střecha), 14:07 Fiala (Brázda, Blaško), 23:49 Růžička (Hlavatý), 29:40 Střecha (Blaško, Danko), 38:35 Matějka (Blaško, Střecha), 44:15 Smutný (Homola)

 

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky Velikonoce, SK Jihlava, hokejbalista, Kraj Vysočina, Mladá Boleslav, čtvrtfinále, Kladno, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvoligoví hokejbalisté skončili třetí po základní části. Čtvrtfinále rozehrají po Velikonocích | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.