Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavská rezerva se vrátila na první místo jihomoravské ligy, ve šlágru zdolala Hodonín

Repríza loňského finále se odehrála v nedělní odpoledne na hokejbalovém hřišti v Jihlavě, kam přicestoval do té doby první Hodonín. A podobně jako na jaře ve šlágru Jihomoravské hokejbalové ligy se výhry radoval tým z Vysočiny.

Opatrná první třetina, ve které se hrálo spíše ve středu hřiště, po mantinelech, ale minimálně před brankami obou mančaftů. První vážnější příležitost si přece jen vypracovala Jihlava, jenže Král v samostatném úniku narazil na brankáře Lindnera. Podobná situace se opakovala i na druhé straně, kde tentokrát lapačkou zastavil Bártů výpad Rapanta. Zdálo se, že „nudná“ třetina skončí bez branky, jenže pár vteřin před první sirénou napřáhl Blaško od modré a jeho přízemní střela se otřela o tyčku a zapadla až za brankářova záda. Gól do šatny pro SK!

Vstup do druhé třetiny následně vyšel lépe domácímu týmu, který působil o něco aktivnějším dojmem a díky pohybu si také vypracoval další příležitost ke vstřelení branky, jenž také využil přesnou ranou zápěstím Pošvic! A o pár minut později to mohlo být o tři branky, jenže Hermanův pas před brankou promáchnul těsně Zeman. V závěru prostřední části pak Hodonín nevyužil početní výhodu, a tak se šlo do druhé přestávky za stavu 2:0 pro Jihlavu.

Jestliže byla ve druhé třetině o něco lepším týmem Jihlava, tak v závěrečné části platilo toto rčení o Hodonínu. Ten se hnal za kontaktní brankou a často nechával také otevřená vrátka do své obrany. Toho využil po ukázkovém úniku Peschout a bylo to 3:0 pro SK! Jenže poté dostal Hodonín možnost další početný výhody, vytvořil si velký tlak i množství střeleckých příležitostí, u kterých chytil pomyslnou chuť do hry.

Od té doby to byl on, kdo diktoval tempo hry a také vzápětí snížil po odrazu od mantinelu z hole Jana Švagerky. Tentýž hráč dal o šest minut později šťastný gól nohou a náhle to bylo dvě minuty před koncem pouze o jednu branku. Jihlava si však v závěru své vedení uhlídala, a díky tomu na čele tabulky vystřídala svého soupeře.

SK Jihlava “B“ – HBC Hodonín 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 15. Blaško (Klíma), 19. Pošvic, 35. Peschout – 37. Švagerka J. (Rapant, Crlík), 43. Švagerka J. (Rapant).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 2:1. Navíc Tóth D. (HOD) 10 min OT. Bez využití. Střely na branku: 15:26. Diváci: 65.

„Diváci mohli sledovat opatrný zápas z obou stran, ale myslím si, že se rozhodně nenudili. Hráli jsme dnes hodně zodpovědně a za to musím své spoluhráče pochválit. Po zranění se do branky postavil Bártů a vedl si dobře, stejně jako naši mladíci ze třetí lajny, kteří si hlasitě řekli o své místo v sestavě. Potom špatném vstupu do sezóny máme základní část dobře rozehranou, nicméně nás pořád čekají čtyři těžké zápasy,“ má jasno kapitán SK Petr Král.

Jihlava: Bártů (Košťál) – Zbořil, Anděl, Harasim, Fatrdla, Blaško, Klíma – Koudelka, Zápotočný, Král “C“ – Pošvic, Apeltauer, Průcha – Smutný, Zeman, Herman – Peschout.

Hodonín: Lindner – Tóth M., Hanuš, Zetocha, Crlík – Rapant “C“, Hlavačka, Švagerka J. – Švagerka M., Tóth D, Navrátil – Roch, Kostelanský, Tomi.

Autoři | Foto Lukáš Procházka

Štítky Hodonín, FC Vysočina Jihlava, Petr Král, SK Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská rezerva se vrátila na první místo jihomoravské ligy, ve šlágru zdolala Hodonín | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.