Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Paříž je mu souzená. Judista Lukáš Krpálek obsadil na Grand Slamu třetí místo

Judista Lukáš Krpálek získal na Grand Slamu v Paříži bronzovou medaili. V boji o třetí místo ve váze nad 100 kg porazil v prodloužení Roye Meyera z Nizozemska.

Olympijský vítěz z Ria Krpálek se v Paříži představil v akci po dvou měsících a rozjížděl se pomalu. Proti Japonci Juseji Ogawovi mu stačil k postupu taktický výkon a v prodloužení počkal, až dostane soupeř třetí trest za pasivitu.

Ve čtvrtfinále Krpálek svedl vyrovnanou bitvu s Bělorusem Aleksandrem Vachavjakem, ale v prodloužení unavenému soupeři podrazil nohu a povalil ho na záda.

V semifinále už byl nad jeho síly Kim Sung-min, který dokázal Krpálka v polovině zápasu hodit. Sudí sice původní ipon změnil na wazari a pokračovalo se v boji, ale při dlouhém ošetření si Korejec odpočinul a následně zkušeně ubránil snahu českého reprezentanta o tlak. Krpálkovi oplatil prohru z loňské Grand Prix v Číně.

V zápase o bronz Meyer dlouho Krpálkovi odolával a nepouštěl ho do nástupů. Duel opět došel do prodloužení, kde už ale Nizozemci zbývaly síly. První Krpálkův hod ještě sudí po zhlédnutí videa neobodovali, krátce nato ale český reprezentant zaútočil podobně a vybojoval bronz. Z pařížské haly Bercy má už pět cenných kovů. Kromě dnešního úspěchu také zlato, stříbro a bronz ve váze do 100 kg a také bronz z mistrovství světa 2011.

Autoři | Foto Drbna

Štítky Lukáš Krpálek, Paříž, bronzová medaile, Roy Meyer, Grand Slam, Nizozemsko, judista, Kim Sung-min, Grand Prix, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paříž je mu souzená. Judista Lukáš Krpálek obsadil na Grand Slamu třetí místo | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.