Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sen mladých baseballistů se vyplnil. Na Březinkách za školou jim vyroste nové hřiště

Po sportovních úspěších se mladí baseballisté dočkají tolik potřebného hřiště. O stavbě tohoto sportovního zařízení rozhodlo na svém jednání Zastupitelstvo města Jihlavy a jednohlasně tím podpořilo další rozvoj baseballu v Jihlavě.

Mládežnické baseballové hřiště vznikne v areálu základních škol Otokara Březiny a Demlova na nevyužívaném prostranství bývalého školního hřiště a atletického oválu. Záměr dlouhodobě podporují i ředitelé obou škol, kteří si od nového hřiště slibují smysluplné využití areálu v odpoledních hodinách i jeho oživení pro rodiny s dětmi. Navíc školy vítají i možnost využívat hřiště pro vlastní výuku či zájmové aktivity.

Přestože má baseball v Jihlavě již třicetiletou tradici, rozmach Baseballového klubu Ježci Jihlava začal až v roce 2015, kdy svoji činnost zaměřil na rozvoj mládeže. O správnosti rozhodnutí svědčí úspěchy, které nejmenší Ježci sbírají po celé České republice. „Na jejčerstvější prvenství jsme dosáhli na prosincovém finálovém turnaji Winter League v Pardubicích,“ připomíná významný úspěch svých svěřenců Martin Tulis, hlavní trenér Baseballového klubu Ježci Jihlava  

A spolu s úspěchy roste v Jihlavě i počet dětí, kteří se baseballu věnují. „Zájem o baseball je u dětí veliký, díky tomu nám stále roste i naše členská základna. Letos budeme mít celkem pět týmů ve věkových kategoriích do deseti let a s rostoucím počtem družstev se pro nás stává vlastní vyhovující hřiště nutností, pochvaluje si Martin Tulis. 

Vlastní hřiště usnadní Baseballovému klubu i organizaci sportovních akcí pro veřejnost a základní školy. Mezi největší každoročně patří Baseballový den pro rodiny s dětmi a Jarní baseballový turnajzákladních škol, kterého se v roce 2017 zúčastnilo více než 300 dětí z jihlavských základních škol.

Foto BK Ježci Jihlava | Zdroj BK Ježci Jihlava

Štítky Jihlava, Březinka, baseball, základní škola, Otokar Březina, Česko, baseballový tým, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sen mladých baseballistů se vyplnil. Na Březinkách za školou jim vyroste nové hřiště | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.