Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejbalisté SK Jihlava budou obhajovat medaile na špičkově obsazeném mezinárodním turnaji

Už o víkendu budou na severu Čech hostit tamní Litoměřice třídenní mezinárodní turnaj CZECH Winter CUP 2018. Jihlava na něm bude startovat počtvrté, přičemž si z předchozích účastí dovezla hned tři medaile. Přidá za týden další do sbírky?

Třídenní hokejbalový maraton startuje v Litoměřicích v páteční podvečer a zastaví se až v neděli v 17 hodin. Na turnaji se představí deset týmů, které byly rozdělenx do dvou skupin, z nichž vítězové postupují rovnou do semifinále, týmy na 2 a 3. místě čeká čtvrtfinále, ostatní poté zápasy o umístění.

Tým ze srdce Vysočiny byl nalosován do velmi těžké skupiny, ve které bude hrát loňský bronzový celek Kladna, stříbrný tým ČR z MS WBHF, Bratislava a výběr Československa. „Skupinu máme těžkou, ale ne neřešitelnou. Určitě se popereme o postup ze skupiny, abychom si zahráli nedělní play-off,“ má jasno kapitán SK Petr Král. „Ze tří účastí jsme tu hráli třikrát finále a zápas s námi nikdo nepodcení. Potřebujeme tak odehrát koncentrovaně všechny zápasy ve skupině a sbírat body. Každý bod i vstřelený gól hraje na takovémto vyrovnaném turnaji velkou roli,“ dodává hráč s číslem 16. 

Loni stříbrný tým z Litoměřic - SK Jihlava vstoupí do turnaje až v sobotu ráno proti Kladnu. Všechny výsledky a postřehy z turnaje bude tým pravidelně zveřejňovat na své sociální síti. Kromě turnaje v Litoměřicích odehraje Jihlava ještě jeden přípravný turnaj a to doma 24. února, kdy přivítá Třebíč, Hustopeče a Tišnov. Následující týden už započnou ligové soutěže.

Na turnaj do Litoměřic jezdíme pravidelně už čtyři roky. Jedná se po organizační i kvalitní stránce o jeden z nejlepších turnajů v České republice a jsme tu s jeho průběhem i zázemím velmi spokojeni. Je to skvělá příprava na jarní část sezóny a také výborná příležitost ke stmelení kolektivu,“ dodává Král.

Los turnaje:

Skupina A: Killers Litoměřice, Kert Park Praha, Devils Děčín, Fireball Plzeň, Gaštany Petržalka.

Skupina B: Czechia, Draci Kladno, SK Jihlava, Československo, Citrusia Bratislava.

Nominace SK Jihlava: Koch F., Humlíček - Blaško, Jiskra, Harasim, Zbořil, Habermann, Koch J. - Trybuček, Zápotočný, Král, Danko, Střecha, Fejt, Zeman, Policar, Hlavatý, Bohatý, Javorka, Koudelka. Trenéři: Pleško, Křivan.

Autoři | Foto Ladislav Jonák

Štítky SK Jihlava, Litoměřice, Česko, Jihlava, Petr Král, Kladno, Bratislava, Fritz Koch-Gotha, Československo, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalisté SK Jihlava budou obhajovat medaile na špičkově obsazeném mezinárodním turnaji | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.